Agenda

Dinsdagmarkt

Warenmarkt

Aanvang
Locatie
H.J. van Heekplein, Enschede

Op dinsdag van 8.00 tot 17.00 is er markt op het H.J. van Heekplein in het centrum van Enschede. Diverse markthandelaren prijzen hun waren aan.

Pop-Up Galerie

20 regionale kunstenaars tonen hun werk

Aanvang
Locatie
Die Grenze, Enschede

Deze gratis toegankelijke pop-up expositie is gevestigd op de bovenste verdieping van het oude V&D pand aan het H.J. van Heekplein.

Vlieg- en Kunstwerk

Kinderexpo over kunst en uitvinden

Aanvang
Locatie
Concordia expositie locatie Langestraat 56, Enschede

Altijd al uitvinder willen zijn? Of kunstenaar willen worden? En het liefste allebei? Bij Concordia kan het: in de nieuwe expositie voor kinderen laten we zien dat uitvinders en kunstenaars niet zo veel van elkaar verschillen en kan je er zelf eentje worden.

Springkussen Festival 2017

van dinsdag 21 t/m vrijdag 24 februari

Aanvang
Locatie
Vliegveld Twenthe evenementenlocatie, Enschede

Het grootste Springkussen Festival van Nederland is weer terug! In de voorjaarsvakantie zijn alle kinderen van 2 t/m 12 jaar weer welkom op Vliegveld Twenthe want daar vindt van dinsdag 21 t/m vrijdag 24 februari het Springkussen Festival plaats.

Na de jacht

Sylvia B & Jan Weenix

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Een bijzonder kabinet waarin de Rotterdamse kunstenaar Silvia B. (1963) haar eigen werk combineert met het imposante stilleven ‘Dode zwaan’ van Jan Weenix (1642-1719).

Multi Solo Open Call!

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tetem nodigt kunstenaars uit om werken in te zenden voor de nieuwe Multi Solo editie! Filosoof en programmamaker Naomi Jacobs is in 2017 de gastcurator.

In het hart van de Renaissance

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Rafaël, Titiaan, Bellini: niet eerder waren in Nederland zoveel Italiaanse meesters te zien. Voor het eerst wordt in Nederland een groep Noord-Italiaanse renaissanceschilderijen getoond.

Of Beauty and Doubt

Silvia B.

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Dit najaar presenteert Rijksmuseum Twenthe de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Rotterdamse kunstenaar Silvia B.

Homage to Nervous Systems

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Curator ViolaVirus onderzoekt in Homage to Nervous Systems welke invloed de gigantische hoeveelheden data hebben – die dagelijks door miljarden sensoren vergaard worden in onze dagelijkse communicatie en bewegingen – op het veranderen van ons gedrag en het begrijpen van onszelf en de maatschappij.

AKI Electrique In Progress

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Studenten van AKI ArtEZ onderzoeken, onder leiding van de eigen vakdocenten, het onderwerp Living together with strangers. Aansluitend maken de studenten nieuw werk voor de tentoonstelling AKI Electrique.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Moonlight

Barry Jenkins

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Alom geprezen, zinderende en subtiele film over drie periodes uit het leven van een jonge zwarte man in Miami. Genomineerd voor 8 Oscars!

Lion

Garth Davis

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Hartverscheurend, waargebeurd drama over een geadopteerde Indiase jongeman, die via Google Maps op zoek gaat naar zijn herkomst. Met Dev Patel, Nicole Kidman en Rooney Mara.

De kunst van de Italiaanse renaissance

Lezing

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Deze lezing is een onderdeel van de tentoonstelling'In het hart van de Renaissance' en gaat in op de verschillende inzichten over het ontstaan en de latere ontwikkeling van de renaissance in Italië.

La la land

Damien Chazelle

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Hartveroverende, kleurrijke en muzikale romantische komedie met Ryan Gosling en Emma Stone. Een ode aan iedereen die durft te dromen.