Agenda

Pop-Up Galerie

20 regionale kunstenaars tonen hun werk

Aanvang
Locatie
Die Grenze, Enschede

Deze gratis toegankelijke pop-up expositie is gevestigd op de bovenste verdieping van het oude V&D pand aan het H.J. van Heekplein.

Intuïtieve schilderijen

Inge Kuypers

Aanvang
Locatie
Bibliotheek Enschede, Enschede

Inge Kuypers is een veelzijdig kunstenaar. Ze schildert al bijna een kwart eeuw. Enerzijds autodidact, anderzijds op basis van de goede adviezen van Jan te Wierik en de avond AKI.

We Are Never Ever Ever Getting Back Together

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

iii presenteert Doron Sadja’s “We Are Never Ever Ever Getting Back Together“, een kinetische geluids- en lichtinstallatie die de deconstructie en reconstructie van witte ruis en wit licht verkent.

Multi Solo Open Call!

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tetem nodigt kunstenaars uit om werken in te zenden voor de nieuwe Multi Solo editie! Filosoof en programmamaker Naomi Jacobs is in 2017 de gastcurator.

Nervous Systems

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Curator ViolaVirus onderzoekt in Nervous Systems welke invloed de gigantische hoeveelheden data hebben – die dagelijks door miljarden sensoren vergaard worden in onze dagelijkse communicatie en bewegingen – op het veranderen van ons gedrag en het begrijpen van onszelf en de maatschappij.

Turing

De Nieuwe Oost / Lowie van Oers

Aanvang
Locatie
Concordia Theaterzaal (geplaceerd)

In het diepste geheim kraakte de Britse wetenschapper Alan Turing de Enigmacode tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit leidde uiteindelijk tot het verslaan van de Duitsers.

Manchester by the Sea + inleiding

Kenneth Lonergan

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Ontroerend familiedrama waarin binnenvetter Lee plotseling de voogdij krijgt over zijn 16-jarige, energieke neefje.

Rembrandt

Exhibition on Screen

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Film over de grootse tentoonstelling over de late jaren van Rembrandt in de National Gallery London en het Rijksmuseum Amsterdam.

Lion

Garth Davis

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Hartverscheurend, waargebeurd drama over een geadopteerde Indiase jongeman, die via Google Maps op zoek gaat naar zijn herkomst.