Het Vestzaktheater

Adres
Walstraat 35, 7511 GG Enschede

Het Vestzaktheater

Het Vestzaktheater in de binnenstad van Enschede is met 65 zitplaatsen één van de kleinste theaters van Nederland.

Bekende namen, maar ook beginnende theatermakers en amateurgezelschappen uit de regio treden er op. Het is een ideaal podium voor try-outs. Het theater programmeert toneel, cabaret, muziek en verteltheater. Ook worden er presentaties georganiseerd waarbij literatuur en poëzie over het voetlicht wordt gebracht. Voor de jongste theaterbezoekers zijn er met vaste regelmaat leuke kindervoorstellingen. De intieme sfeer en de kleinschaligheid van het theater, dat hoofdzakelijk gerund wordt door enthousiaste en deskundige vrijwilligers, staan garant voor een verrassend avondje uit.

Agenda

Kroki-Dil : Poppentheater Kletskous (2+)

Aanvang
Locatie
Het Vestzaktheater, Enschede

Aan de oever van de rivier, ergens midden in Afrika woont “Kroki-Dil” Hij wil graag spelen met zijn mama maar zij zegt dat hij het maar even aan de andere dieren moet gaan vragen.

Dichterbij : Ginds

Aanvang
Locatie
Het Vestzaktheater, Enschede

Na ruim vijf jaar na de show Horizon is Ginds terug in het Vestzaktheater. De muziek van Ginds soms ingetogen en dromerig, soms opgetogen en energiek. Laat je meevoeren in de muzikale achtbaan die Ginds voor vanavond voor je heeft opgebouwd.

Wereldmuziek : Flamenco Express : Grupo Flamenco Rosario

Aanvang
Locatie
Het Vestzaktheater, Enschede

Stap aan boord van de Flamenco Express! Acht dansers, twee gitaristen, een flamencozanger, een percussionist en een klein flamencokoor trakteren het publiek op een gevarieerde show met dans, zang en live muziek.Een pittige Farruca, brutale Bulerías, hippe Puchero Light, vrolijke Sevillanas en nog veel meer flamencostijlen passeren de revue.