Favorieten
Nederlands
Sluiten
Rondleiding Roombeek

Rondleiding Roombeek Enschede

Een inspirerende nieuwe stadswijk waar je kunt genieten van architectuur, kunst en cultuur. Roombeek is na de vuurwerkramp op 13 mei 2000 als een fenix uit de as herrezen.

Laat je meenemen door Roombeek
grolsch tour enschede 3

Grolsch Brouwerij Tour

De karakteristieke pilssmaak. De unieke beugelfles. De typische reclames. Wil je alles van Grolsch ontdekken? Je bent van harte welkom bij de Grolsche Bierbrouwerij.

Lees meer
Synagoge

Synagoge van Enschede

Het rijksmonument aan de Prinsestraat met de grote koepels ziet er van buiten al bijzonder uit, van binnen is het nog veel mooier. Glas in lood ramen, mozaïeken, Thora rollen...

Meer informatie
Brokkenoudelandingsbaan 28Fotograaf Clifton Buitink29

Natuurgebied Vliegveld Twenthe

Vliegbasis Twenthe beschikt over 130 hectare natuur- en recreatiegebied toegankelijk voor publiek. De Lonnekerberg en Hof Espelo en de landgoederen van Driene zijn weer verbonden. Een bijzondere plek rijk aan historie.

Lees meer
Foodhalll

Twentsche Foodhal

De Twentsche Foodhal is de nieuwe foodbelevenis in de regio, waar je onvervalst lekker eet en drinkt. Gerechten uit alle windstreken op basis van eerlijke, lokale ingrediënten.

Ontdek alles over dit ''lekkere'' adresje
Winkelen Enschede 2498 1553506507

Enschede, staat je goed!

Enschede heeft precies wat jou past. Van bekende ketens (Zara, Mango, Scotch & Soda, Primark) tot fantastische boetiekjes. En ook voor de aankleding van je huis slaag je hier, met Hudson’s Bay en Zara Home. Dus kom gauw shoppen!

Lees meer
De Museumfabriek 2348 1551696099

De MuseumFabriek

De Museumfabriek in Enschede is geen traditioneel museum waar je alleen vanaf een afstandje naar kunstwerken en andere bijzondere objecten mag kijken. Integendeel: je wordt verrast, raakt verwondert en gaat zelf aan de slag.

Ontdek, leer en experimenteer
Sabineferrel22 Klein 1208 1534237921

Rijksmuseum Twenthe

Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost Nederland. Geniet van de wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

Lees hier meer over het museum
Ep3223 Klein 442 1524490482

Tot in de late uurtjes...

Enschede biedt veel uitgaansmogelijkheden. Van danscafé tot bruine kroeg en van discotheek tot casino, hier vind je alles voor een leuke avond uit.

Ontdek het bruisende nachtleven
Stadswandeling Enschede

Stadswandeling Enschede

Ontdek tijdens deze anderhalf uur durende wandeling de historie en bijzonderheden die het centrum van Enschede te bieden heeft. Een heerlijke wandeling om Enschede eens goed te ontdekken.

Ontdek Enschede te voet