Agenda

Wat is er te doen in Enschede? Alle aanbod op gebied van cultuur, tentoonstellingen, exposities, film, uitgaan, cabaret, muziek en meer vind je in deze uitgebreide agenda.

Dinsdagmarkt

Warenmarkt

Aanvang
Locatie
H.J. van Heekplein, Enschede

Op dinsdag van 8.00 tot 17.00 is er markt op het H.J. van Heekplein in het centrum van Enschede. Diverse markthandelaren prijzen hun waren aan.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Counting Digital Sheep

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tetem en het lectoraat Digitalisering & Veiligheid van Avans Hogeschool in Den Bosch onderzoeken in een tentoonstelling in hoeverre en op welke manier kunst een bijdrage kan leveren op het gebied van (sociale) veiligheid. De tentoonstelling is samengesteld door curator ViolaVirus en is achtereenvolgens op beide locaties te zien: begin 2018 in Tetem en eind 2018 in Den Bosch.

The Fragility of Life

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tijdens The Fragility of Life duiken we in de wereld van Simone C. Niquille (Technoflesh) op zoek naar de representatie van identiteit zonder lichaam en de digitalisering van biomassa in 3D-technologie.

Frankenweenie (3D)

Tim Burton

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Grappige en hartverwarmende familiefilm die Tim Burton (Alice in Wonderland) baseerde op het Frankenstein-gegeven.

KOORTS

Ali B

Aanvang
Locatie
WILMINKTHEATER ENSCHEDE Holland Casino Zaal

Koorts is het begin van genezing, van opwinding en nieuwe kansen. Ali steekt daarom zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij en meet de temperatuur. Benieuwd naar de uitslag?

Ma - Solo Stories

vertolkt door Eric Corton

Aanvang
Locatie
De Kleine Willem, Enschede

Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder?

Onder Gelijkontstemden

Robin Bleeker

Aanvang
Locatie
't Verborgen Theater, Boekelo

Van achter de piano, waar hij als een vis op het droge is, zingt Robin Bleeker op navolgbare wijze zijn vergezochte bruggetjes aaneen.