Agenda

Wat is er te doen in Enschede? Alle aanbod op gebied van cultuur, tentoonstellingen, exposities, film, uitgaan, cabaret, muziek en meer vind je in deze uitgebreide agenda.

Expositie 'Speel je mee?'

Aanvang
Locatie
Concordia Langestraat, Enschede

Speel je mee? is een tentoonstelling voor kinderen over spelen in de kunst. Want spelen is ook belangrijk voor kunstenaars! Als je kunst maakt, bedenk je daarbij je eigen spelregels en dat is te zien in deze nieuwe expositie.

Korte cursus ‘Dans voor ouderen’

Door Kaliber Kunstenschool en Livio

Aanvang
Locatie
Livio De Binnenhof, Enschede

Kaliber Kunstenschool en Livio starten een nieuwe samenwerking om cursussen aan te bieden voor ouderen, op het gebied van kunst en cultuur. Een eerste start wordt gemaakt met de korte cursus Dans voor ouderen.

Filmclub 2017/2018

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Als lid van de Concordia Filmclub bezoek je elke maand, tot en met mei 2018, een exclusieve voorpremière. Heerlijk rustig, op de dinsdag-, woensdag-, donderdag- of vrijdagochtend zie je samen met andere leden een veelbelovende film die nog niet in Nederland te zien is.

COBY BOS & WICHER BOOIJ

tentoonstelling

Aanvang
Locatie
Galerie Beeld & Aambeeld, Enschede

Lijnen, tekens, kracht en kwetsbaarheid zijn belangrijke elementen in de lyrisch-abstracte schilderijen van Coby Bos (Ruinerwold) waarbij ze de kijker uitdaagt om Ruimte te ervaren. Wicher Booij (Hellendoorn) geeft in zijn sieraden gebruikt materiaal een tweede leven. Verrassende elementen bieden daarbij de drager de gelegenheid met een glimlach een statement te maken.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Tentoonstelling De Snuffelaer. Otto Marseus van Schrieck

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Otto Marseus Van Schrieck schildert bos stillevens vol planten, bloemen, schimmels en beestjes. In het najaar van 2017 organiseert Rijksmuseum Twenthe de eerste tentoonstelling in Nederland over het werk van deze eigenaardige Hollandse meester, die als bijnaam 'de Snuffelaer' had.

Silent Majority

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Bij Tetem is de tentoonstelling Silent Majority te zien. Hierin hebben vier kunstenaars onderzoek gedaan naar de stille middengroep in onze samenleving.

Counting Digital Sheep

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tetem en het lectoraat Digitalisering & Veiligheid van Avans Hogeschool in Den Bosch onderzoeken in een tentoonstelling in hoeverre en op welke manier kunst een bijdrage kan leveren op het gebied van (sociale) veiligheid. De tentoonstelling is samengesteld door curator ViolaVirus en is achtereenvolgens op beide locaties te zien: begin 2018 in Tetem en eind 2018 in Den Bosch.

Poppo & Engel

Gea Schenk

Aanvang
Locatie
Fotogalerie Objektief, Enschede

Gea Schenk (Groningen) studeerde eind 2012 af aan de Fotoacademie als documentair en portretfotograaf. Deze expositie volgt het leven van de tweeling Poppo en Engel 2 jaar lang.

Wandeling “Sporen van een joods verleden”

Aanvang
Locatie
Synagoge Enschede, Enschede

Tijdens de wandeling maak je kennis met de wijk rondom de Synagoge. Je passeert onder andere villa's van een aantal Joodse fabrikanten van architect De Bazel, de matzefabriek en het oorlogsmonument in het Volkspark.

Instaprondleiding Synagoge

Aanvang
Locatie
Synagoge van Enschede, Enschede

Elke woensdag en zondag zijn er instaprondleidingen bij de Synagoge van Enschede. Deze synagoge staat bekend als de mooiste synagoge van West-Europa.

Workshop Ouder-Kindyoga

Thema Liefde

Aanvang
Locatie
Jorienosaurus Kinderyoga,

Speciale Ouder-Kindyoga workshop voor kinderen van 2 t/m 6 jaar en hun vader of moeder, opa of oma. Met als thema liefde ivm Valentijn

Ouder-Kindyoga

Thema Liefde

Aanvang
Locatie
Jorienosaurus Kinderyoga,

Speciale Ouder-Kindyoga voor kinderen van 6 t/m 11 jaar en hun vader of moeder, opa of oma. Met als thema Liefde ivm Valentijn.

De kracht van culturele diversiteit

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Kunstenaar Patricia Kaersenhout vertelt in haar talk over de artistieke waarde van diversiteit in de kunst. Het Kennisplatform voor Integratie en Burgerschap Enschede organiseert aansluitend een workshop over de voordelen van diversiteit voor de samenleving. In elk van de groepen visualiseert een kunstenaar de uitkomst. De resultaten worden besproken en samengevat door moderator Wilja Jurg.

The Florida Project

Sean Baker

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Een kleurrijk portret van de keerzijde van de Amerikaanse droom. Genomineerd voor de Golden Globes en kandidaat voor de Oscars.

The Shape of Water – Valentijnsvoorpremière

Guillermo del Toro

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa (Sally Hawkins) gevangen in een leven van isolatie. Elisa's leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken.

Le Nozze di Figaro

Johannette Zomer, Frans Fiselier & Peter Lusse

Aanvang
Locatie
Grote Kerk, Enschede

Samen met bas-bariton Frans Fiselier en acteur Peter Lusse (bekend van TV en musical) brengt Johannette Zomer de Bruiloft van Figaro. Alleen het wordt deze keer een iets ander verhaal…..

Stem Kwijt

De Verleiders

Aanvang
Locatie
Wilminktheater, Enschede

Het toneelgezelschap De Verleiders zijn terug met een spetterende, gitzwarte komedie over de democratie.