Agenda

Wat is er te doen in Enschede? Alle aanbod op gebied van cultuur, tentoonstellingen, exposities, film, uitgaan, cabaret, muziek en meer vind je in deze uitgebreide agenda.

Een aristocratische anarchist. - Jop Horst

Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Een denker met zijn handen. Een aristocratische anarchist. Tekeningen, objecten en installaties kenmerken zich door een informele, speelse manier van werken. Constructies zijn simpel, fragiel en aandoenlijk maar zeker niet onnauwkeurig.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Counting Digital Sheep

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tetem en het lectoraat Digitalisering & Veiligheid van Avans Hogeschool in Den Bosch onderzoeken in een tentoonstelling in hoeverre en op welke manier kunst een bijdrage kan leveren op het gebied van (sociale) veiligheid. De tentoonstelling is samengesteld door curator ViolaVirus en is achtereenvolgens op beide locaties te zien: begin 2018 in Tetem en eind 2018 in Den Bosch.

The Fragility of Life

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tijdens The Fragility of Life duiken we in de wereld van Simone C. Niquille (Technoflesh) op zoek naar de representatie van identiteit zonder lichaam en de digitalisering van biomassa in 3D-technologie.

Enschede in Verzet

Tentoonstelling over bekende en minder bekende verzetsstrijders

Aanvang
Locatie
Synagoge van Enschede, Enschede

Persoonlijke verhalen van mensen die de keuze maakten om anderen te helpen toen die vraag zich voordeed. Het verzetswerk begon vaak bij de vraag om onderdak voor een joodse kennis, geallieerde piloot of gevluchte krijgsgevangene. Binnen laten of niet? Een keuze die grote risico’s met zich mee bracht

WOEST

Project Sally

Aanvang
Locatie
De Kleine Willem, Enschede

Project Sally brengt met ‘WOEST’ een voorstelling vol dynamische, virtuoze en acrobatische dans over onstuimige woedeaanvallen.

Harmonia Rossa

Kadovoorstelling: Ensemble Lyrique

Aanvang
Locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

In Harmonia Rossa, het vijfde concertprogramma van Ensemble Lyrique, laten sopraan Francine van der Heijden en harmoniumspeler Dirk Luijmes het warme hart van het harmonium spreken.

Marco Borsato

Thuis

Aanvang
Locatie
Wilminktheater, Enschede

Speciaal voor zijn nieuwe album geeft Nederlands bekendste zanger een heuse tour door Nederland en België! Verwacht nieuw werk, maar ook zijn grootste hits tijdens deze intieme optredens.

Leo Fuld : Rob van de Meeberg, Rosa Mee en Bert Stoots

Aanvang
Locatie
Het Vestzaktheater, Enschede

Leo Fuld was een grote internationale ster, de man die het Joodse verleden liet herleven dat na de oorlog vrijwel uit Nederland was verdwenen. Al als 16-jarige trok hij volle zalen, eerst als zanger in de Synagoge, later ook in theaters en concertzalen.