Agenda

Wat is er te doen in Enschede? Alle aanbod op gebied van cultuur, tentoonstellingen, exposities, film, uitgaan, cabaret, muziek en meer vind je in deze uitgebreide agenda.

Batavierenrace

Locatie
Binnenstad Enschede,

De Batavierenrace is 's werelds grootste estafetteloop en loopt van het Radboud Sportcentrum in Nijmegen naar de Universiteit van Twente in Enschede.

Zaterdagmarkt

Warenmarkt

Aanvang
Locatie
H.J. van Heekplein, Enschede

Kom naar de markt op het Van Heekplein voor verse vis, fruit, groente, brood en andere artikelen.

Twentse Vlooienmarkt

Aanvang
Locatie
Expo Twente, Enschede

Al een tijdje op zoek naar retro kleding? Wil je oude vintage spullen voor in je huis? Of moet je je verzamelingen nog uitbreiden? Kom dan naar de Twentse vlooienmarkt en wie weet vind je hier dat bijzondere item!

MET LIEFDE VERZAMELD

een veelzijdige privécollectie

Aanvang
Locatie
Galerie Beeld & Aambeeld, Enschede

Galerie Beeld & Aambeeld presenteert een belangrijk deel van een particuliere kunstcollectie. De collectie bestaat uit figuratieve en non-figuratieve schilderijen, beelden en hedendaagse sieraden.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Counting Digital Sheep

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tetem en het lectoraat Digitalisering & Veiligheid van Avans Hogeschool in Den Bosch onderzoeken in een tentoonstelling in hoeverre en op welke manier kunst een bijdrage kan leveren op het gebied van (sociale) veiligheid. De tentoonstelling is samengesteld door curator ViolaVirus en is achtereenvolgens op beide locaties te zien: begin 2018 in Tetem en eind 2018 in Den Bosch.

The Fragility of Life

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tijdens The Fragility of Life duiken we in de wereld van Simone C. Niquille (Technoflesh) op zoek naar de representatie van identiteit zonder lichaam en de digitalisering van biomassa in 3D-technologie.

Lente Fair Twente

Lente Fair Twente is hét dagje uit voor het hele gezin.

Aanvang
Locatie
International Event Airport Vliegveld Twenthe, Enschede

Kom zaterdag 21 en zondag 22 april naar Lente Fair Twente op het vliegveld Twenthe. Shop de mooiste items op het gebied van huis, tuin, fashion, dieren en lifestyle, ga mee met de unieke rondleiding naar de bunkers of maak een gratis proefrit op de nieuwste fietsen bij Twentse E-bike dagen. Lente Fair Twente is hét dagje uit voor het hele gezin.

Lente Fair Twente

Aanvang
Locatie
International Event Airport Vliegveld Twenthe, Enschede

Lente Fair Twente die gepland staat op 21 & 22 april, heeft samen met Twentse E-bike dagen en Vliegveld Twenthe handen in één geslagen! Een samenwerking waar we trots op zijn, waarbij we elkaar kunnen versterken en welke perfect aansluit bij het concept van Lente fair Twente.

Oud Pathmos in beeld

Buurthistorie tot leven

Aanvang
Locatie
Pathmosschool Spinnerstraat 29, Enschede

In de Pathmosschool aan de Spinnerstraat 29 zijn op een groot scherm dia's te zien van de wijk Pathmos in vroegere jaren.

Spotlight op van der Aa

Nieuw Amsterdams Peil met Michel van der Aa & Wende Snijders

Aanvang
Locatie
Muziekcentrum Enschede, Enschede

Nieuw Amsterdams Peil met de reeks Spotlight in het Muziekgebouw, concerten waarin een componist zijn of haar eigen avond mag samenstellen. Wat zijn iemands invloeden en inspiraties, welke guilty pleasures worden gekoesterd? Michel van der Aa bijt het spits af en komt met een bruisende mix van genres en stijlen uit binnen- en buitenland: een uniek zelfportret.