Agenda

Wat is er te doen in Enschede? Alle aanbod op gebied van cultuur, tentoonstellingen, exposities, film, uitgaan, cabaret, muziek en meer vind je in deze uitgebreide agenda.

MET LIEFDE VERZAMELD

een veelzijdige privécollectie

Aanvang
Locatie
Galerie Beeld & Aambeeld, Enschede

Galerie Beeld & Aambeeld presenteert een belangrijk deel van een particuliere kunstcollectie. De collectie bestaat uit figuratieve en non-figuratieve schilderijen, beelden en hedendaagse sieraden.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Counting Digital Sheep

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tetem en het lectoraat Digitalisering & Veiligheid van Avans Hogeschool in Den Bosch onderzoeken in een tentoonstelling in hoeverre en op welke manier kunst een bijdrage kan leveren op het gebied van (sociale) veiligheid. De tentoonstelling is samengesteld door curator ViolaVirus en is achtereenvolgens op beide locaties te zien: begin 2018 in Tetem en eind 2018 in Den Bosch.

The Fragility of Life

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tijdens The Fragility of Life duiken we in de wereld van Simone C. Niquille (Technoflesh) op zoek naar de representatie van identiteit zonder lichaam en de digitalisering van biomassa in 3D-technologie.

Enschede in Verzet

Tentoonstelling over bekende en minder bekende verzetsstrijders

Aanvang
Locatie
Synagoge van Enschede, Enschede

Persoonlijke verhalen van mensen die de keuze maakten om anderen te helpen toen die vraag zich voordeed. Het verzetswerk begon vaak bij de vraag om onderdak voor een joodse kennis, geallieerde piloot of gevluchte krijgsgevangene. Binnen laten of niet? Een keuze die grote risico’s met zich mee bracht

Lunchconcert - Eline Masereeuw

Eline Masereeuw

Aanvang
Locatie
Muziekcentrum Enschede, Enschede

De gratis te bezoeken lunchconcerten zijn een laagdrempelige manier om kennis te maken met verschillende muziekgenres. Studenten (onder andere masterstudenten) van ArtEZ en Codart en jonge talentvolle musici zorgen samen voor een gevarieerd programma, van kamermuziek tot jazz.

Lonneker Live

Aanvang
Locatie
Café Sprakel, Enschede

Lonneker Live...top entertainment op het dorpsplein. Om 18.00 uur is de aftrap van deze geweldige avond! ENorm zal weer een fantastisch repertoire ten gehore brengen.

Koningsfestival Enschede

26 & 27 april

Aanvang
Locatie
Binnenstad Enschede,

Ook in 2018 is het weer feest tijdens het Koningsfestival Enschede. Twee dagen feest, gezelligheid en entertainment, dat wil je niet missen.

Kingsnight 2018 Campus UT

Aanvang
Locatie
Blokhutten Campusterrein Universiteit Twente, Enschede

Vier de verjaardag van onze koning goed op het campusterrein van de Universiteit Twente. De line-up is al bekend!

Hans Theessink

Aanvang
Locatie
Eetcafé de Buren Boekelo, Enschede

In Europa wordt hij door velen beschouwd als een van de beste roots- en bluesartiest. Nu komt hij terug naar zijn geboortestad.