Agenda

Wat is er te doen in Enschede? Alle aanbod op gebied van cultuur, tentoonstellingen, exposities, film, uitgaan, cabaret, muziek en meer vind je in deze uitgebreide agenda.

Zaterdagmarkt

Warenmarkt

Aanvang
Locatie
H.J. van Heekplein, Enschede

Kom naar de markt op het Van Heekplein voor verse vis, fruit, groente, brood en andere artikelen.

MET LIEFDE VERZAMELD

een veelzijdige privécollectie

Aanvang
Locatie
Galerie Beeld & Aambeeld, Enschede

Galerie Beeld & Aambeeld presenteert een belangrijk deel van een particuliere kunstcollectie. De collectie bestaat uit figuratieve en non-figuratieve schilderijen, beelden en hedendaagse sieraden.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Counting Digital Sheep

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tetem en het lectoraat Digitalisering & Veiligheid van Avans Hogeschool in Den Bosch onderzoeken in een tentoonstelling in hoeverre en op welke manier kunst een bijdrage kan leveren op het gebied van (sociale) veiligheid. De tentoonstelling is samengesteld door curator ViolaVirus en is achtereenvolgens op beide locaties te zien: begin 2018 in Tetem en eind 2018 in Den Bosch.

The Fragility of Life

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tijdens The Fragility of Life duiken we in de wereld van Simone C. Niquille (Technoflesh) op zoek naar de representatie van identiteit zonder lichaam en de digitalisering van biomassa in 3D-technologie.

Design talk door Jan Gert Kamping

Aanvang
Locatie
Concordia, Enschede

Digitaal ontwerper van onder andere de Mushroom light lamp en de Enschede Stadsvaas, Jan Gert Kamping (1974) komt naar Concordia voor een design talk

De tuinen van herinnering

Beer Muziektheaterproducties

Aanvang
Locatie
De Kleine Willem, Enschede

René Groothof maakte acht jaar geleden al diepe indruk met ‘De tuinen van herinnering’. Zijn opvoering bleek al even aangrijpend als het boek van Michel Quint en de rol was Groothof op het lijf geschreven.

Vreemde Kostgangers - Reprise

Henny Vrienten, George Kooymans & Boudewijn de Groot

Aanvang
Locatie
Wilminktheater, Enschede

Het succesvolle trio is terug! Nieuwe nummers, een selectie van elkaars oudere werk, persoonlijke favorieten en nieuwe jasjes.