Agenda

Wat is er te doen in Enschede? Alle aanbod op gebied van cultuur, tentoonstellingen, exposities, film, uitgaan, cabaret, muziek en meer vind je in deze uitgebreide agenda.

De droom van het vliegen

Aanvang
Locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

Counting Digital Sheep

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tetem en het lectoraat Digitalisering & Veiligheid van Avans Hogeschool in Den Bosch onderzoeken in een tentoonstelling in hoeverre en op welke manier kunst een bijdrage kan leveren op het gebied van (sociale) veiligheid. De tentoonstelling is samengesteld door curator ViolaVirus en is achtereenvolgens op beide locaties te zien: begin 2018 in Tetem en eind 2018 in Den Bosch.

The Fragility of Life

Aanvang
Locatie
Tetem, Enschede

Tijdens The Fragility of Life duiken we in de wereld van Simone C. Niquille (Technoflesh) op zoek naar de representatie van identiteit zonder lichaam en de digitalisering van biomassa in 3D-technologie.

Enschede in Verzet

Tentoonstelling over bekende en minder bekende verzetsstrijders

Aanvang
Locatie
Synagoge van Enschede, Enschede

Persoonlijke verhalen van mensen die de keuze maakten om anderen te helpen toen die vraag zich voordeed. Het verzetswerk begon vaak bij de vraag om onderdak voor een joodse kennis, geallieerde piloot of gevluchte krijgsgevangene. Binnen laten of niet? Een keuze die grote risico’s met zich mee bracht

Open dag Landgoed Algoed

Aanvang
Locatie
Landgoed AlGoed, Twekkelo

Naast de rondleidingen die er op het idyllische terrein van AlGoed worden gehouden, is er een plantjesmarkt, zadenruilbeurs en rommelmarkt, en zijn er verkoopstands op het gebied van gezondheid, creativiteit en duurzaamheid.

Miserere

Nederlands Kamerkoor

Aanvang
Locatie
Muziekcentrum Enschede, Enschede

Een bijna magisch stuk dat al eeuwenlang de gemoederen bezighoudt.

KYLIÁN4ALL

Introdans

Aanvang
Locatie
Wilminktheater, Enschede

Deze familievoorstelling van Introdans vormt een fraaie reis door de tijd en het veelzijdige werk van maestro Jiří Kylián.