Nieuwe invulling van het ‘Janninkshuis’ met Enschede Promotie en 4e Tourist Info Punt

Stichting Enschede Promotie (EP) neemt per 1 september a.s. haar intrek in het ‘Janninkshuis’ aan de Langestraat 41, en opent daar tegelijkertijd het vierde Tourist Info Punt van de stad. Vanuit deze nieuwe centrale uitvalsbasis zet EP haar activiteiten voort.

EP is al geruime tijd op zoek naar een pand dat voldoet aan de volgende criteria: in de binnenstad, borgen van onafhankelijke positie, zichtbaar voor iedereen en met de mogelijkheid een Tourist Info Punt (TIP) in te richten. Onlangs deed zich deze kans voor en is dit sinds de sluiting van de Tourist Info Shop aan het Stationsplein in versnelling geraakt. Op de nieuwe locatie is het mogelijk om kantoorruimte te combineren met een TIP en daarmee een efficiëntieslag te maken.

“Door de centrale ligging is het ‘Janninkshuis’ een zeer geschikte locatie, van waaruit wij onze activiteiten in de stad goed kunnen uitvoeren. Dit zonder onze onafhankelijke positie te verliezen. Een mooie bijkomstigheid is dat het pand past bij het DNA van onze stad. We zijn dan ook blij dat we zo snel onze intrede kunnen nemen op de nieuwe plek en daarmee toegankelijker zijn voor al onze partners,” aldus Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie.

Tourist Info Punten

Per 1 september zijn er vier Tourist Info Punten in de binnenstad. Nu al kunnen bezoekers en bewoners terecht bij Boekhandel Broekhuis aan de Marktstraat, Stoet aan de Pijpenstraat en Sam Sam op de Oude Markt. Enschede Promotie heeft deze TIP’s ingericht nu de Tourist Info Shop aan het Stationsplein per 1 juli noodgedwongen is gesloten. Daarnaast zijn er diverse plekken waar bezoekers brochures en folders kunnen verkrijgen: www.uitinenschede.nl/touristinfo.