Binnenstad Enschede krijgt nieuwe sfeerverlichting

De binnenstad van Enschede wordt deze week voorzien van nieuwe sfeerverlichting om Winter Wonderland nog meer kwaliteit te geven. De nieuwe ornamenten vervangen de oude die ruim 16 jaar dienst hebben gedaan. Er is gekozen voor groene guirlandes met duurzame ledverlichting die ook overdag goed zichtbaar zijn. De planning is dat woensdag 13 december de gehele binnenstad schittert door nieuwe verlichting die blijft hangen tot eind januari.

Enschede Wapen
De nieuwe sfeerverlichting draagt bij tot meer beleving en een nóg mooiere aangeklede binnenstad tijdens Winter Wonderland. Passend bij een grote regionale winkelstad van allure is gekozen voor ornamenten die ook overdag goed zichtbaar zijn. Bij vijf invalswegen tot de binnenstad zijn de ornamenten voorzien van het Enschede Wapen om de bezoekers duidelijk in beeld te brengen dat ze de stad binnenkomen.

Samenwerking binnenstadspartners
De unieke samenwerking van alle binnenstadspartners heeft geleid tot aanschaf van de verlichting die wordt bekostigd door het Ondernemersfonds en de gemeente Enschede. Jaarlijkse kosten voor ophangen, onderhoud, afhalen en opslag worden bekostigd door: Enschede Promotie, Winkelhart, Vereniging Horeca Stad Enschede, Marktbond, Dinsdagmarkt en SWBE (binnenstadbewoners). De keuze voor de nieuwe sfeerverlichting was unaniem en is gemaakt door een afvaardiging van alle betrokken partijen.

Winter Wonderland
Van 9 december t/m 7 januari vindt Winter Wonderland plaats in de Enschedese binnenstad. Naast de terugkerende elementen als de ijsbaan, Long Lane of Love en het verlichte Twentse Ros wordt deze editie aangevuld met projecties op de Jacobuskerk. Daarnaast is op het kruispunt van Loenshof en Zuidmolen een verrassend verlicht IJspaleis te zien. De culturele Stadsherberg (21 t/m 23 december) vult voor de derde keer op rij de Burgerzaal van het stadhuis.

Organisatie
De coördinatie van Winter Wonderland ligt bij Enschede Promotie in nauwe afstemming met de binnenstadpartners en wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Ondernemersfonds, Gemeente Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede, Winkelhart, Wijkraad Initiatiefkracht (overkoepelend t.b.v. alle wijkraden in Enschede), en Stichting Wijkraad Binnenstadbewoners Enschede.

Alle activiteiten, voorstellingen en praktische informatie vind je op www.winterwonderland.nu.