Winter Wonderland

'Walking in a Winter Wonderland...' De kersthit komt in de decembermaand tot leven in Enschede. Ook al dalen de temperaturen onder het vriespunt, van zaterdag 9 december t/m zondag 7 januari laat de binnenstad zich van haar warmste kant zien. De binnenstad is sfeervol verlicht en overal kom je verrassingen in kerstsfeer tegen. Nou de sneeuw nog…

Wat is er te doen?

 1. IJsbaan

  Oude Markt

  Op de Oude Markt, het gezelligste plein van Enschede, staat de overdekte en sfeervolle ijsbaan van 25 x 15 meter waar je heerlijk kunt schaatsen of kunt genieten van een warme chocolademelk in het schaatscafé.

 2. IJspaleis

  Kruising Van Loenshof-Zuidmolen

  Enschedese kunstenaar Jelle de Graaf heeft speciaal voor Winter Wonderland een winterse eyecatcher gebouwd: een heus IJspaleis. Het paleis is te zien op de kruising Zuidmolen-Van Loenshof en is 's avonds prachtig verlicht.

 3. Twentse Ros

  Kruispunt de Graaff

  Het Twentse Ros gaat on tour en staat dit jaar op Kruispunt de Graaff. Het ros is in de donkere decembermaand een ware eyecatcher met een hoogte van 6,5 meter en 2400 sprankelende LED-lampjes.

 4. Long lane of love

  Langestraat

  Liefde komt tot bloei in de Langestraat, alias ‘Long lane of Love’. Knuffel met bomen, bevestig je liefde aan elkaar bij de sotjeswand of neem kussend met je lief plaats op het hartenbankje onder de mistletoe.

 5. Rudolph the rednosed Rendeer

  Ei van Ko

  De familie Rudolph is dit jaar ook weer op bezoek. Zoek ze op en maak een mooie winterfoto met ze. Of vind je het leuker om plaats te nemen in de arrenslee van de Kerstman? Ook deze staat er weer.

 6. Jacobuskerk

  Oude Markt

  De Jacobuskerk wordt prachtig aangelicht met op maat gemaakte lichtprojecties. Van woensdag 20 december t/m 3 januari zijn iedere avond verschillende decoratieve ontwerpen te zien.

 7. Theatervoorstellingen en shows

  Theater en podia

  In aanloop naar de feestdagen zijn er voor het hele gezin tal van mooie voorstellingen en shows in de theaters en podia. Bekijk hier het overzicht.

 8. Leuk voor kids

  Voorstellingen en activiteiten

  Tijdens Winter Wonderland is er veel te zien, doen en beleven. Bekijk hier welke activiteiten er plaatsvinden die ook leuk zijn voor kinderen.

 9. Stadsherberg

  Burgerzaal stadhuis

  De Burgerzaal van het stadhuis is van donderdag 21 t/m zaterdag 23 december de warmste plek van Enschede. Een dagelijks soepverhaal, optredens, workshops en veel meer. De Stadsherberg is er voor iedereen.

 10. Kerstshoppen

  Winkels en markten

  In de weken voorafgaand de kerstdagen worden er verschillende kerstmarkten in Enschede georganiseerd. Bekijk hier waar je je cadeaus voor onder kerstboom bij elkaar kan shoppen.

Impressie 2016

Aftermovie 2016