Maak van uw congres een succes in Enschede

Een congres of zakelijke bijeenkomst organiseren? Enschede biedt alles wat u nodig heeft, en meer. Ingebed in het gulle landschap van Twente is de grootste stad van Oost-Nederland congreslocatie bij uitstek. Hier vindt u precies het evenwicht tussen reuring, rust en ruimte dat uw evenement tot een succes maakt.

Zo compact als de stad is, zo royaal zijn de voorzieningen. Accommodaties van elke omvang en sfeer. De uitdagende entourage van de Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en een sterk ontwikkelde kennissector. Een breed scala aan overnachtingsmogelijkheden, waaronder enkele gloednieuwe hotels. Verrassende winkels rondom het gezelligste horecaplein van Nederland. Zoveel aanbod in kunst en cultuur dat een randprogramma zich moeiteloos laat vullen. Een strategische ligging op de as Amsterdam-Berlijn, met een uitstekende bereikbaarheid, ook vanuit Duitsland.

En dat allemaal in de uitnodigende sfeer die Twente eigen is: energiek maar altijd ontspannen. Enschede is een congresstad waar uw gasten de onze zijn. Enschede Promotie wijst u de weg naar alle faciliteiten, levert ondersteunende diensten en adviseert u graag over een programma dat nog lang naklinkt.

De sleutels voor uw succes: drie troeven van Enschede als congresstad.

 1. De prikkelende entourage van een kennissector die van wanten weet. Met de Universiteit Twente (UT) en Saxion Hogeschool Enschede als aanjagers. Zowel de UT als het omringende kennispark met innovatieve bedrijven en spin-offs worden internationaal geroemd om hun vermogen kennis en technologie om te zetten in baanbrekende praktische toepassingen.

 2. De ideale mix van reuring, rust en ruimte. Hoe intensief ook het programma dat u uw gasten voorschotelt, ze hebben altijd volop mogelijkheden om tussendoor op adem te komen en zich weer op te laden. Actief of passief. Met een groep of op eigen houtje. Temidden van het stadse rumoer of in de natuur die altijd onder handbereik ligt. Enschede biedt alles wat je van een stevige stad mag verwachten, maar dan zonder stress. Dankzij deze combinatie van reuring, rust en ruimte nemen uw gasten meer mee naar huis.

 3. Een fijne neus voor netwerken. Twente is een regio met een hoge ‘netwerkdichtheid’. Veel (ondernemers)organisaties hebben een lange en rijke geschiedenis. Het netwerken zit ons van oudsher in het bloed. Dat vertaalt zich in een optimale facilitering van uw bijeenkomst. Wij weten wat er bij komt kijken om mensen bij elkaar te brengen in een ontspannen en inspirerende omgeving, gericht op een optimale uitwisseling van informatie en inzichten.

 • Aanbod randprogramma

  Aanbod randprogramma

  Uw congres uitbreiden met een interessant randprogramma behoort tot de mogelijkheden. Bezoek Roombeek, maak kennis het met uitgebreide cultuuraanbod of geniet van de gastronomie in een van de goede restaurants.

 • Congres- en vergaderlocaties

  Congres- en vergaderlocaties

  In Enschede zijn een aantal locaties waar u goed terecht kunt voor een zakelijke bijeenkomst. Er is keuze uit kleinschalige accommodaties, maar een zaal met royale afmetingen behoort ook tot de mogelijkheden.

 • Congresstad met ervaring

  Congresstad met ervaring

  In Enschede worden vaak grote congressen georganiseerd. Er zijn veel faciliteiten die de organisatie van een congres tot een succes maken.

 • Een congres zonder zorgen

  Een congres zonder zorgen

  Enschede Promotie is u graag van dienst met kosteloos en onafhankelijk advies over faciliteiten en diensten in Enschede. Speciale wensen of hulp nodig met de invulling? Neem contact op met Enschede Promotie.

 • Geen verkeersstress

  Geen verkeersstress

  Enschede, gelegen aan de snelweg en aan de Duitse grens, is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer. ook is er voldoende parkeerruimte.

 • Hotelaccommodaties

  Hotelaccommodaties

  Enschede heeft een aantal hotels die uitstekende overnachtingsmogelijkheden bieden, zowel in het centrum als daarbuiten.