Comfortzone

Via Berlin, Orkater & Ragazze

prijs
€ 17,00
locatie
Wilminktheater, Enschede

‘Comfortzone’ vertelt het verhaal van een aantal welgestelde vrouwen, dat bijeenkomt voor een liefdadigheidsetentje. Onverwacht worden ze geconfronteerd met een uitgeprocedeerde asielzoeker.

De vrouwen proberen vurig om de verschillen tussen hen en de man weg te werken, maar dat loopt volledig uit de hand wanneer hun denkbeelden niet blijken te stroken met de realiteit. Hun schuldgevoel wordt een oncontroleerbaar, veelkoppig monster. Wat een boeiende ontmoeting had kunnen worden, loopt uit op een traumatische gebeurtenis.

Het jonge gezelschap Via Berlin combineert teksttheater en (klassieke) muziek. Het drieluik met als thema ‘oorlog’ – ‘Een mond vol zand’, ‘Vanaf nu heet je Pjotr’ en ‘Home Sweet Home’ – werd in 2014 bekroond met de Charlotte Köhlerprijs. De groep rond actrice en schrijfster Dagmar Slagmolen en violiste Rosa Arnold gaat nu van start met een nieuw thema: illegaliteit.

Bij deze voorstelling zit u op het toneel

tekst: Dagmar Slagmolen ∙ regie: Ria Marks ∙ compositie: Peter Adriaansz ∙ spel: Gerindo Kartadinata, Dagmar Slagmolen en het Ragazze Quartet (Rosa Arnold, Annemijn Bergkotte, Jeanita Vriens en Kirsten Jenson)