Of Beauty and Doubt

Silvia B.

prijs
€ 11,00
locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Dit najaar presenteert Rijksmuseum Twenthe de eerste grote overzichtstentoonstelling van de Rotterdamse kunstenaar Silvia B.

Aan de hand van ruim veertig beelden en tekeningen van de afgelopen 25 jaar wordt de bezoeker meegenomen in haar met zorg geconstrueerde universum. Een wereld die wordt bevolkt door ongrijpbare wezens die het midden houden tussen mensen en dieren, kinderen en volwassenen of mannen en vrouwen.

Schoonheid en twijfel Schoonheid en twijfel lopen als een rode draad door het oeuvre van Silvia B. Haar beelden van hybride creaturen oefenen in eerste instantie vaak een grote aantrekkingskracht op de beschouwer uit. Maar hun aantrekkelijke voorkomen blijkt al snel niet eenduidig. Naast schoonheid dringen zich imperfectie, vervreemding en verontrusting aan de kijker op. Ons zorgvuldig gecreëerde beeld van de wereld komt op losse schroeven te staan en de twijfel slaat toe. In haar werk gaat Silvia B. steeds op zoek naar dit grijze gebied waarin niets is wat het lijkt, want ‘zodra je twijfelt aan iets, begint het echte denken’.