De droom van het vliegen

prijs
€ 7,50
locatie
TwentseWelle, Enschede

De droom van het vliegen gaat over het fenomeen vliegen. Je ontdekt bijvoorbeeld hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft en hoe rupsen transformeren tot vlinders met prachtige vleugels.

In deze nieuwe tentoonstelling ontdek en zie je hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft. Hoe rupsen het luchtruim kiezen door te transformeren tot vlinders met prachtige vleugels. Hoe de zaden van de esdoorn hun vleugeltjes uitzetten zodat de wind ze optimaal kan verspreiden.

Maar ook hoe de droom om los te komen van de aarde, om op eigen kracht door het luchtruim te suizen, ons al eeuwenlang achtervolgt. Van de schetsontwerpen van Leonardo via de luchtballon en de zeppelin naar de motorisch aangedreven drones van vandaag en naar de droombeelden van kunstenaars als de Belgische beeldhouwer Panamarenko.

In ‘De droom van het vliegen’ wordt het onzichtbare zichtbaar gemaakt. Het gaat over luchtwervelingen en windtunnels, over beweging, over lichtheid, over evenwicht, zweven. Dat wat er gebeurt met de lucht als je vliegt; dát is hier overal te zien. Kom je kijken en meedoen?

TwentseWelle is het museum van hoe en waarom. Hier verleg je de grenzen van wat je weet, wat je denkt en van wat je kunt. Daarom kun je in de fabriek zelf aan de slag. Je laat je inspireren door het vliegtuigmodellen van de gebroeders Wright en maakt vervolgens jouw eigen propeller, helikopter, vliegtuig, vlieger en VR-bril. Deze mag je natuurlijk mee naar huis nemen.