Het Monsterproject

Groepsexpositie

prijs
gratis
locatie
Concordia Langestraat, Enschede

Deze expositie is het resultaat van een uniek project waarbij tekeningen van basisschoolleerlingen, zijn gebruikt als input voor nieuwe verhalen.

Draken, grote gevaarlijke dieren, afzichtelijke en angstaanjagende wezens, gedrochten, misbaksels en mormels; het zijn allemaal monsters. Monsters zijn van alle tijden, plaatsen en culturen; het monster van Loch Ness, Dracula, het monster van Frankenstein, de Verschrikkelijke Sneeuwman en het koekiemonster. Kinderen vinden het spannend om te fantaseren over deze mythische wezens. Ook schrijvers, filmmakers en kunstenaars vinden het een dankbaar thema. Het boezemt angst in, kan woede en gevaar verbeelden en daagt uit om overwonnen te worden.

Deze expositie is het resultaat van een uniek project waarbij leerlingen van basisschool Het Zeggelt monsters hebben getekend. Deze tekeningen zijn vervolgens door studenten van de opleiding Kunst en Techniek van Saxion Hogeschool gebruikt om een nieuw verhaal te vertellen aan de hand van verschillende media. De monsters komen terug in apps, games, boeken, animatiefilms, bordspellen en VR-brillen. De verhalen worden aan de hand van de verschillende mediums tentoongesteld, samen met de originele tekeningen van de kinderen. De expositie wordt op woensdag 15 maart om 14.30 uur feestelijk geopend en is te zien tot en met zondag 26 maart 2017.