20th Century Women

Mike Mills

prijs
€ 9,00
locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder. Met Annette Bening, Greta Gerwig, Elle Fanning en Billy Crudup.

Santa Barbara, 1979. De vijftienjarige Jamie groeit op bij zijn alleenstaande moeder Dorothea in een groot pand waar verschillende andere huurders wonen. Dorothea is 55 en duidelijk van een andere generatie, maar ze doet haar best om haar zoon te begrijpen. Hulp krijgt ze – ook bij de opvoeding – van Abbie en Julie, twee jonge vrouwen die een grote impact hebben op het leven van de gevoelige, slimme Jamie.

De film heeft een prachtige sterrencast met Annette Bening, Greta Gerwig, Elle Fanning en Billy Crudup.

20th Century Women is de nieuwe film van grafisch ontwerper en videoclipregisseur Mike Mills, die eerder de even subtiele en hartverwarmende speelfilm Beginners maakte. Met 20th Century Women brengt hij een persoonlijke ode aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen.

VS, 2016, 118 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

De pers over 20th Century Women: ★★★★1/2 Filmkrant: "Diep ontroerende en grappige film (..) wat aankomt en beklijft is een haast tastbare tederheid en weemoed"