Lady Macbeth

William Oldroyd

prijs
€ 9,00
locatie
Concordia Film - Theater, Enschede

Actrice Florence Pugh schittert als de mooie, sterke en meedogenloze vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld.

Het Engelse platteland, 1865. Katherine is getrouwd met een veel oudere man. Ze haat haar liefdeloze huwelijk en zijn koude familie. Als ze een affaire krijgt met een jonge arbeider ontketent dat de kracht in haar om met alle middelen te vechten voor wat ze zelf wil. Lady Macbeth is een tragisch portret van een mooie, sterke en meedogenloze vrouw die vecht voor haar onafhankelijkheid in een door mannen gedomineerde wereld.

Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Naomi Ackie, Paul Hilton en Christopher Fairbank spelen de hoofdrollen in het speelfilmdebuut van William Oldroyd naar het boek Lady Macbeth uit het district Mtsensk van Nikolaj Leskov.

Groot-Brittannië, 2016, 89 min, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

De pers over Lady Macbeth: ★★★★★ NRC: "Magistraal kostuumdrama" ★★★★ VPRO/Cinema.nl: "Veel diverser dan het gros van de Engelse kostuumfilms" ★★★★ Filmkrant: "Verfrissend sober (..) verrukkelijk simpel" ★★★★ Volkskrant: "Blijft ver weg van de keurige kostuumfilmconventies" ★★★★ Trouw: "Florence Pugh is de grote troef in feministische fabel (..) verrassende, hedendaagse allure." ★★★★ Parool: "Dankzij zijn zelfverzekerde stilering, en de hypnotiserende hoofdrol van debutant Florence Pugh, blijft Lady Macbeth altijd het kijken waard." ★★★★ AD: "Lady Macbeth blinkt uit door de eenvoud waarmee dit drama wordt verteld."