Innenschau

Jakop Ahlbom

prijs
€ 24,00
locatie
Wilminktheater, Enschede

In de surrealistische thriller ‘Innenschau’ raken de levens van een verpleegkundige, een stalker en een ontslagen bankmedewerker onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Als kijker word je meegezogen in hun gitzwarte wereld van achtervolgingsfantasieën, raadselachtige taferelen en Kafkaëske situaties. Zeven jaar na de eerste succesvolle tournee komt Jakop Ahlbom met een remake. Zonder tekst en met nieuwe nummers van Alamo Race Track – live op het podium – toont Ahlbom dat hij op een humoristische manier pijnlijke situaties weet te verbeelden, zonder de kracht van het drama te verliezen. De muziek leidt je door een koortsachtige droomwereld, waarin Ahlbom ons met een mix van dans, theater, illusionisme en special effects op grimmige wijze een kijkje in ons onderbewustzijn geeft. “De achteloosheid waarmee het absurde als normaal wordt gepresenteerd en geaccepteerd, is fantastisch, evenals sommige transformaties.” (de Volkskrant in 2010)

Regie: Jakop Ahlbom | Spel: Reinier Schimmel, Silke Hundertmark, Gwen Langenberg, Luc van Esch, Minka Parkkinen, Yannick Greweldinger, Judith Hazeleger e.a. | Muziek: Alamo Race Track