Expositie olieverfschilderijen & sieraden

Ron Ekkelenkamp & Frans Beelen

prijs
gratis
locatie
Beeld & Aambeeld, Enschede

Typerend voor het oeuvre van Ron Ekkelenkamp, zijn ongetwijfeld de krachtige verfstreken en de dikke verflagen van olieverf. Frans Beelen maakt opvallende, speelse, kleurrijke sieraden.

Olieverfschilderijen van Ron Ekkelenkamp
Ron Ekkelenkamp is een schilder van het zuiverste water en een meester in het uitdrukken van zijn emoties in verf. De schilderijen zijn soms onstuimig en heftig, soms lyrisch en verstild. Zelfs de combinatie is mogelijk. Typerend voor het oeuvre van Ron Ekkelenkamp, zijn ongetwijfeld de krachtige verfstreken en de dikke verflagen. Die van olieverf, om precies te zijn. Met gevoel voor kleur, sfeer en opbouw ontstaan er buitengewoon krachtige beelden in olieverf waar je als toeschouwer niet omheen kunt. Ron Ekkelenkamp is geboren en getogen in Enschede, studeerde daar aan de AKI, maar woont en werkt al jaren in Amsterdam. Zijn eerdere werk is veelvuldig te zien geweest in binnen- en buitenland en is opgenomen in veel publieke en particuliere kunstcollecties.

Sieraden van Frans Beelen
Frans Beelen maakt opvallende, speelse, kleurrijke sieraden. Met textiel als basis maakt zij combinaties met allerlei vindmateriaal zoals kralen, veren, al of niet gepolijste stenen en schelpen. Door de ongebruikelijke materiaalkeuze wordt niet alleen het oog naar het sieraad getrokken, maar ontstaat ook de drang om het te voelen, het aan te raken en de tegenstellingen te ervaren tussen hard en zacht, dik en dun, massief en doorzichtig. Frans Beelen maakt met recht pronkstukken, waaraan het secure handwerk dat eraan vooraf is gegaan, evenals het plezier waarmee het gemaakt is, zijn af te lezen. De sieraden, elk met een eigen karakter, zijn blikvangers die het midden houden tussen chique-klassiek en eigentijds-exotisch. Hun sierlijke vormen doen denken aan Jugendstil, maar ook aan vormgeving uit verre culturen.

De tentoonstelling wordt geopend op zaterdag 22 april 2017 om 17:00 door Stefan Kuks, watergraaf van “Vechtstromen”. Muziek: Wim van der Hart, piano