Balkonfestival

prijs
€ 22,00

Een uniek tweedaags festival waarbij bewoners en bezoekers van de stad genieten van muziek vanaf verschillende balkons in de binnenstad. Professionele musici en amateurs brengen hier een serenade aan de stad.

In iedere stad en in elk stadsdeel zijn ze te vinden: gebouwen, oud of gloednieuw, met karakteristieke balkons en trappen. Het ene gebouw heeft een groot en weids balkon vol grandeur, het andere gebouw bestaat uit repeterende bewoners-balkonnetjes.

Als je eenmaal de focus hebt op de verdiepingen in de hoogte, gaat er een balkonwereld voor je open, zelfs in je eigen stad. Deze balkons zijn het toneel van het Balkon Festival.

Op 24 juni zullen bezoekers en bewoners een route lopen langs verschillende balkons in de binnenstad. Op zondagochtend 25 juni start het festival met een balkon-ontbijtconcert. Onder het balkon van een historische villa De Bank staat de ontbijttafel klaar en word je getrakteerd op muziek en gedichten. Al fietsend toer je vervolgens langs balkonoptredens door een deel van de wijk De Bothoven.

Het Balkonfestival is voor iedereen. Doorgewinterde concertbezoeker en fanatieke musicalliefhebber komen evenzeer aan hun trekken als de onervaren maar nieuwsgierige toehoorder, op zoek naar origineel vermaak. Door de setting met speciale aankleding is het aangenaam verpozen en is het festival een bijzondere ervaring voor jong en oud.

24 juni

Van beroemde balkonscènes uit de klassieke muziek en musicals tot popmuziek en meezingers. Met o.a. musici van het Orkest van het Oosten, theatergroep Hydra en Twents Songschrijvers Gilde. En dat alles met een vleugje theater. Met het programma in de hand komen de gebouwen tot leven.

Wie omhoog kijkt ziet ineens een verrassende stad. In het programmaboekje vind je naast de timetable en de route ook meer informatie over de gebouwen en de balkons.

De route op 24 juni is het beste lopend (zonder fiets) af te leggen. Ca. 1.5 kilometer
Duur: ca. 2 uur en 42 minuten
De route wordt in een groep onder leiding van een gids afgelegd. Een groep bestaat uit maximaal 50 mensen.
De groepen starten om 1) 18.30 2) 18.45 uur 3) 19.00 uur 4) 19.15 uur 5) 19.30 uur
Graag 10 minuten van tevoren aanwezig zijn met een geldig polsbandje.

25 juni

Op zondagochtend 25 juni starten we om 10.00 uur met een heerlijk zondags ontbijtje bij Villa de Bank. De muzikale klanken komen natuurlijk… vanaf het balkon.

Vervolgens gaat de route door de Marthalaan, de Espoortstraat naar De Bothoven. Vanaf de balkons word je toegezongen en toegespeeld. De toer eindigt bij de watertoren. (Her)ontdek de stad en geniet van mini-concerten op grote, kleine, bekende en verscholen balkons. In het programmaboekje vind je naast de timetable en de route ook meer informatie over de gebouwen en de balkons.

De route is zowel lopend als fietsend af te leggen.
Ca. 0.9 kilometer
Duur: ca. 2 uur en 57 minuten