Nix Blues Night

Grolsch Summer Sounds

prijs
gratis
locatie
Oude Markt, Enschede

Deze avond staat in het teken van de blues. De echte bluesliefhebber komt op de Nix Blues Night aan zijn trekken.

Programma:

18.00 uur: Meryn Bevelander Band (B)

Meryn Bevelander Band is een driemans blues/bluesrockformatie uit Nijmegen rond de dertienjarige gitarist Meryn Bevelander. Meryn wordt begeleid door zijn broers Florian op drums en Aron op bas. De Meryn Bevelander Band speelt hoofdzakelijk door Meryn zelfgeschreven materiaal met hier en daar een verdwaalde cover (Rory Gallagher/ Gary Clark jr.).

19.00 uur: Stef Paglia Trio (B)

Winnaar "Belgian Blues Challenge 2016" Stef is vooral bekend van The BluesBones door zijn virtuoze gitaarspel. Hij speelde naast The BluesBones ook samen met internationale toppers als The Nimmo Brothers, Eric Steckel en Danny Bryant. Het is nu tijd voor hem om zijn muzikale vleugels nog verder uit te slaan in de vorm van een eigen trio. Een geweldig trio met absolute technische toppers waaronder niemand minder dan drummer Joel Purkess all the way from......voormalig uit Canada maar tegenwoordig woonachtig in Enschede.

20.00 uur: Ash Wilson Band (UK)

Ash is een van Engeland’s meest begenadigde gitaristen, vocalisten en songwriters uit de hedendaagse moderne bluesscene. Ash werd al als veertienjarig jochie richting de Blues getrokken door het luisteren naar de grote bluesmannen als Muddy Waters, Son House, Eric Clapton and Albert King, muziek die hem thuis met de paplepel werd ingegoten. Op jonge leeftijd was Ash al een zeer talentvolle gitarist en toerde hij onder meer met Walter Trout, Mountain, Doctor Feelgood en The Animals. Met zijn band The Melt won hij op zeventienjarige leeftijd een Blues in Britain award. Na in enkele eigen bands te hebben gespeeld, formeerde hij in 2010 de band Infamous Vampires met broertje Phil, die ondertussen de drumsticks had opgepakt. Samen schreven ze ook nog eens alle songs voor dat gelijknamige album. Hoewel dat toen nog enigszins als ‘grap’ was bedoeld, legde dat wel de basis voor het uitdiepen van Ash’s capaciteiten als songwriter, al dan niet samen met zijn broer Phil

21.30 uur: Mike & the Mellotones ft Guitar Ray

Vanaf hun oprichting in 1993, hebben Mike & the Mellotones onderdeel uitgemaakt van een nieuwe bluesbeweging in Europa. In Nederland bereikten ze al snel de top op basis van hun live reputatie en hun ongeëvenaarde vermogen om muziek en show hand in hand te laten gaan. Om aan de top te blijven is het echter belangrijk om jezelf opnieuw uit te blijven vinden en bij te blijven met nieuwe muzikale ontwikkelingen. Mike & the Mellotones zijn nooit bluespuristen geweest en hebben door de jaren heen invloeden van diverse muziekstijlen in hun muziek door laten klinken. Mike & the Mellotones zijn er echter niet op uit om eindeloos dezelfde oude kost te herkauwen. Ze blijven het stof eraf blazen om nieuwe, andere en opwindende dingen te doen met de muziek waar ze van houden. En die houdt zeker niet op bij blues alleen. De band draait zijn hand niet om voor een ouderwets potje rocken. Deze avond met special guest Guitar Ray (Raymond Nijenhuis) die zeer zeker een extra dimensie aan de show zal geven.

22.45 uur: Ash Grunwald Band (AUS)

In eigen land (Australië) is Ash Grunwald (in z’n paspoort staat Ashley Mark Groenewald) een gevierd bluesmuzikant met in de afgelopen 13 jaar maar liefst 5 nominaties in de categorie Best Blues & Roots Album voor een ARIA Award, dé muziekprijs van de Australian Recording Industry Association. Deze legendarische blues & roots trailblazer komt naar de NiX Blues Night en blijft bewijzen dat hij de scène bepaalt. Al 15 jaar in het vak, en nog steeds vindt hij zichzelf steeds opnieuw uit als artiest.