Ik speel, dus ik ben

locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Ik speel, dus ik ben is een tentoonstelling waarbij alles beweegt. Alle werken zijn ontstaan vanuit een speelse experimenteerdrift.

Ik speel, dus ik ben is geen gewone tentoonstelling, de bezoekers worden ook zelf uitgenodigd mee te doen, mee te spelen. Met een druk op de rode knop verandert een slap, wit doekje opeens in een spookje. Heel even wordt men bevangen door een magische manier van denken, een vermogen dat vaak op weg naar volwassenheid is zoek geraakt. Precies wat Peter Zegveld voor ogen heeft met zijn creaties. Het spel van de ringen in Hoop, een installatie van Zoro Feigl, werkt hypnotiserend. Ze voeren een dans uit, ze botsen en passeren op het koord. Een dans vol schoonheid, die tegelijkertijd beklemmend en agressief kan zijn. Eibert Draisma verhuist speciaal voor de tentoonstelling zijn Amsterdamse atelier naar Rijksmuseum Twenthe. Hij geeft er zelf workshops en laat de bezoekers creatief spelen met ledjes, ‘lege’ batterijen, zonnecellen, draadjes en ander materiaal. Een speciale editie van één van Eibert Draisma’s creaties, de Battery Eater, kan door bezoekers worden gemaakt.

Programma

9 jul 2017

Openingsfeest

Zomerspelen, Ik speel dus ik ben en AKI Collectie Kabinet Intermediaries

Aanvang
Locatie
Rijksmuseum Twenthe, Enschede

Op zondag 9 juli viert Rijksmuseum Twenthe feest. Op het programma staat o.a. het Karnival, workshops, lezingen en een optreden van het Stroat Ensemble. Om 16.00 uur verricht Marc Boumeester, directeur van kunstacademie AKI ArtEZ, de officiële opening van 'Ik speel, dus ik ben' en het 'AKI Collectie Kabinet Intermediaries'. Ook geeft hij het startsein voor ‘De Zomerspelen in Roombeek'. Direct na de opening volgt een performance van de kunstenaar Peter Zegveld 'Ik speel dus ik Bam!'.