De Zomerspelen

Vier de zomer in Roombeek

prijs
€ 15,00
locatie
TwentseWelle, Enschede

Tijdens de Zomerspelen in Roombeek vul je jouw hoofd met inspiratie. Voor iedereen, van jong tot oud, is er van alles te beleven.

Deze zomer hoef jij je zeker niet te vervelen! Kom naar 'De Zomerspelen' in Roombeek van 9 juli t/m 3 september. Ook museum TwentseWelle staat tijdens 'De Zomerspelen' natuurlijk bol van activiteiten. Ontdek en beleef het museum of ga zelf aan de slag in de museumfabriek. Koop een vakantiepaspoort en je kunt de hele zomer terugkomen!

Zomerpaspoort

Met het ‘Zomerpaspoort’kan je van 9 juli t/m 3 september zo vaak naar TwentseWelle en Rijksmuseum Twenthe als je wilt en natuurlijk meedoen met een van de vele workshops. Voor slechts €15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor jeugd t/m 17 jaar.

De droom van het vliegen
Kom deze zomer in Museum TwentseWelle naar ‘De droom van het vliegen’. In TwentseWelle ontdek en zie je hoe het kan dat een vogel of vliegtuig in de lucht blijft. In het Rupsenhotel zie je hoe rupsen transformeren van cocon tot vlinders. Maar je ziet ook de vliegmodellen van Leonardo da Vinci, de nieuwste drones en de droombeelden van kunstenaars. En niet te vergeten een replica van de Wrightflyer, het allereerste vliegtuig van de gebroeders Wright. Lees meer over de tentoonstelling

Je hoeft je geen dag te vervelen in de Museumfabriek
In de Museumfabriek in TwentseWelle, ga je zelf aan de slag. Maak je eigen propeller vliegtuigje, roze knuffel met lichtgevende oogjes, een zeppelin, VR-bril of maak een vlieger waarmee je meteen kunt vliegen op het plein. Natuurlijk mag je al jouw creaties meenemen. Tijdens het vakantieatelier kun je een eigen vliegmachine bedenken of een kunstige robot bouwen! Daar doe je wel een hele dag over. Heb jij zin in een écht spannende activiteit? Schiet dan jouw zelfgebouwde raket af op het plein voor het museum. Of wat dacht je van het bouwen van een grote bamboeconstructie. Er is nóg meer. Eibert Draisma, een bekende ontwerper/uitvinder en kunstenaar, creëerde een workshop waarbij je leert hoe je een eigen stoomboot kan maken met een pop-pop-motor. Deze kan echt varen! Is jouw bootje klaar? Dan kun je ‘m uitproberen in de vijver voor Museum TwentseWelle.

Vakantieateliers
Na het succes in de meivakantie, kun je ook in de zomervakantie deelnemen aan de vakantieateliers. Iedere donderdag staat deze helemaal in het teken van het vliegen en op de dinsdagen kun je aan de slag in het vakantieatelier De kunstige robot. Elke dinsdag en donderdag vanaf 25 juli. Voor kinderen van 7 t/m 10 jaar, € 35,00 p.k.p.d. Van 8.30 tot 16.00 uur incl. lunch, en drinken. Reserveren verplicht. Maximaal 15 kinderen per dag.

Rijksmuseum Twenthe
In Rijksmuseum Twenthe is alles in beweging. Grote en kleine installaties draaien, lopen en maken geluid in de tentoonstelling Ik speel, dus ik ben. Ook zijn er verschillende workshops te volgen: Maak een BatteryEater met een ‘lege’ batterij; zijn oogjes knipperen nog maanden. Al eens gehoord van een Solar Frotje? Maak er één in het museum en verbaas je over de kracht van één zonnecel. Hoe zie jij kunst? in het AKI Collectie Kabinet zie je de wonderlijke creaties van studenten van de kunstacademie.

TETEM Bij Tetem kun je deze zomer hele gave fotografie workshops volgen. Je verkent met de camera andere culturen en jouw foto’s worden dit najaar onderdeel van de tentoonstelling van Henk Wilschut. Of wat dacht jevan een workshop Fashion-tech? Bekijk de tentoonstelling van designer Anouk Wipprecht en ga daarna zelf aan de slag om jouw eigen futuristische, interactieve kleding te maken. Deze workshops zijn er al voor kinderen vanaf 4 jaar.

Concordia Even een uitstapje naar de binnenstad van Enschede waar Concordia een gratis toegankelijke, humoristische ontdektentoonstelling heeft over onze beeldcultuur: Waanzien, samengesteld door de makers van het boek DUF, laat zien hoe jij je laat beïnvloeden door glossy adverteerders en schoonheidsidealen. Meet jouw Visuele Intelligentie aan de hand van een paspoort vol vragenen leuke opdrachten. Meer weten? Bezoek de website van Concordia