Kinderboekenweek

locatie
Bibliotheek Enschede, Enschede

Van woensdag 4 tot en met zondag 15 oktober is de Kinderboekenweek en het thema is ‘Gruwelijk Eng'. Dit jaar vindt alweer de 63ste editie van de Kinderboekenweek plaats.

Op verschillende locaties in Enschede wordt aandacht besteed aan de Kinderboekenweek. Bij Boekhandel Broekhuis is een Boekhandel Broekhuis kun je deze hele periode allemaal monsters bekijken. Deze zijn door kinderen van de basisschool gemaakt en ze zijn door het hele pand te zien.

Bibliotheek Enschede heeft ook een uitgebreid programma. Kijk hier voor de activiteiten in de Centrale Bibliotheek:

Donderdag 5 oktober, dinsdag 10 oktober en donderdag 12 oktober: Griezelige knutselmiddag.↵ Wat je maakt mag je natuurlijk meenemen naar huis. Voor kinderen van 4 – 9 jaar Toegang gratis, Centrale Bibliotheek 14.30 uur.

Woensdag 11 oktober: Prentenboekenparty.
Een prentenboekparty is een feestje rondom een boek, geschikt voor peuters en kleuters.De prenten uit het boek worden via een beamer in groot formaat getoond op een scherm of witte muur. Alle kinderen kunnen de prenten dus goed zien. Daarbij zijn de belangrijkste voorwerpen uit het boek ook aanwezig. Er is een soort 'toneel' opgebouwd. Op een interactieve wijze wordt het verhaal verteld, de kinderen worden direct bij het verhaal betrokken. Na het verhaal is er een verwerkingsactiviteit aan het boek gerelateerd. Tenslotte is er een, voor deze gelegenheid gemaakt, lied dat we samen zingen en waarvan de tekst het verhaal verbeeldt. Toegang gratis, Centrale Bibliotheek 15.30-16.30 uur.

Zaterdag 14 oktober: Voorstelling ‘Dames de Wolff’ door Theaterduo Kees & Koos. Als je goed kijkt zijn deze oma’s wel een beetje raar. Ze hebben erg veel haren op hun benen. Hun oren zijn ook niet echt normaal. En wat ligt er nou in dat gebittenbakje? Deze oma’s hebben een probleem en ze kunnen wel wat hulp gebruiken! Een kleurrijke en spannende muzikale voorstelling vol vaart en vol liedjes die lekker meezingen. Het publiek mag actief meehelpen om het probleem van de oma’s op te lossen.