Golden Earring

Back Home in Enschede

prijs
€ 38,00
locatie
Expo Twente, Enschede

GOLDEN EARRING na 10 jaar Back Home in Enschede.

Na vele pogingen Golden Earring vast te leggen kan Expo Twente in Enschede met trots aankondigen dat deze band zaterdag 13 januari a.s. in Expo Twente in Enschede een volledig elektrisch rockconcert zal geven. Bijzonder omdat het inmiddels al weer 10 jaar geleden is dat de band in deze regio en in dezelfde locatie heeft opgetreden.

Golden Earring heeft een unieke plaats in de Nederlandse popmuziek. De band begon in het midden van de jaren zestig met optreden en platen maken, waarbij het al snel uitgroeide tot van de boegbeelden van de bloeiende Haagse beat scene. In de jaren die volgden, sloeg de band zijn vleugels steeds verder uit. Golden Earring toerde met succes door Amerika. Er werden internationale hits gescoord met Radar Love en Twilight Zone. Het album Moontan staat al decennia te boek als een hoogtepunt in de Nederlandse rockhistorie. Sinds het midden van de jaren tachtig concentreert de band zich weer vooral op Nederland, al werd er in 2009 wel enkele uitverkochte shows in Engeland gedaan. Golden Earring speelt nog altijd in de klassieke formatie zoals die in 1970 tot stand kwam, met zanger Barry Hay, gitarist-zanger George Kooymans, bassist Rinus Gerritsen en drummer Cesar Zuiderwijk.

In zalen en op festivals en af en toe een feesttent vinden de vertrouwde elektrische rock optredens plaats; sinds 1993 trad Golden Earring ook ‘unplugged’ op in altijd uitverkochte theaters maar nu hebben de volledig elektrische rock optredens voorrang. Voor hun concerten kan de band putten uit een immens repertoire van oude en nieuwe singles en albumtracks. Geen concert is natuurlijk compleet zonder Radar Love, Twilight Zone en When The Lady Smiles. De wereldhit Radar Love werd meer dan 500 keer gecovered door o.a. U2, R.E.M. en Bryan Adams en is binnenkort prominent te horen in de trailer van de Amerikaanse film Baby Driver. De band weet met energieke shows meerdere generaties fans aan zich te binden. En door nieuw werk te spelen, zoals songs van het in 2012 verschenen nummer-1 album Tits ’n Ass, wordt de nostalgie op een veilige afstand gehouden. Ruim vijftig jaar na het prille begin is Golden Earring nog altijd springlevend en op 13 januari a.s. in Enschede te gast.