Merit de Jong

“Waves, states of mind”

prijs
gratis
locatie
Fotogalerie Objektief, Enschede

tentoonstelling met het werk van Merit de Jong. De tentoonstelling is te zien van 15 november t/m 23 december 2017.

Merit is geboren in 1964 in Amsterdam en is van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen, lezen en aandachtig en verwonderd om zich heen kijken. Zij studeerde in 1992 af aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag in tekenen, schilderen en grafiek. De rode draad in het werk van Merit de Jong is bewustzijn en een passie voor de natuur. Sinds 2011 bestaat het werk van Merit voornamelijk uit digitale collages en montages.

“De schoonheid en de pijn, het mysterie van het bewustzijn en het leven, toont zich in alles in en om ons heen. Het drijft mij tot het maken van mijn werk. Daarbij is het spanningsveld tussen het isolement van het individu aan de ene kant en de samenhang van al het leven aan de andere kant een belangrijk thema in mijn werk. Voor mij is het maken van mijn werk een soort dagdromen, een ontdekkingsreis, een reis naar binnen en naar het onbekende. Spelend onderzoeken; vinden wat je niet kan verzinnen, maar wel met je gevoel en intuïtie kan aanboren. Het medium dat ik nu gebruik stelt me optimaal in staat niet te veel na te denken. Zo ontstaat een surrealistische, speelse en soms ook grimmige, poëtische en spirituele wereld. Ik vind het erg fijn om te zien dat iedereen zijn of haar eigen associaties heeft bij mijn werk; het is gelaagd en niet eenduidig.”

De beelden komen tot stand met fotografie van Merit zelf: van het Noordzeestrand, de Bretonse kust, Twente en de Pyreneeën. In combinatie met oude zwart-wit foto’s van flickr “The Commons” uit verschillende landen waaronder: Roemenië, Zweden en Noord-Amerika., die door Merit zijn bewerkt.

Fotogalerie Objektief nodigt je van harte uit voor de opening van de tentoonstelling op 19 november 2017 om 16:00 uur. De opening wordt verricht door Isabella de Jong.