Pestilence

locatie
Atak, Enschede

PESTILENCE keert terug naar Enschede! Op zaterdag 17 maart 2018 presenteert Pestilence het gloednieuwe album 'Hadeon' in Atak! Waar anders? De band werd ruim 30 jaar geleden tenslotte in Enschede opgericht om vervolgens uit te groeien tot één van de meest invloedrijke death metal bands ooit.

Nationaal ongeëvenaard en ook internationaal behoort de band tot de absolute top van het genre.

Het was een aantal jaren stil rond de legendarische formatie van frontman Patrick Mameli maar in 2009 keerde de band terug met het album 'Ressurection Macabre' en alsof het viertal nooit was weg geweest werd er uitgebreid getoured in Europa, de VS en werden grote festivals als Hellfest, Graspop en Zwarte Cross met een bezoek vereerd. De band presenteerde dat album destijds ook al in een vol Atak en kwam nog eens terug om samen met Testament de boel op stelten te zetten.

De eerste twee albums zijn inmiddels cult, het derde album 'Testimony of the Ancients' bracht wereldwijd commercieel succes. Maar Patrick Mameli zou Mameli niet zijn om vervolgens met het zeer eigenzinnige 'jazz metal album Spheres' op de proppen te komen. Er volgen talloze bezettingswijzigingen en alles wordt breed uitgemeten in de pers tot dat Mameli er in 1994 midden in een tour met Cynic de brui aan geeft. De band keert vervolgens nog een aantal keer terug om net zo vaak afscheid te nemen. Zo ook in 2017 met een old school tour en een nieuw album in 2018. Op 17 maart krijg je keiharde death metal classics en nieuw materiaal van Mameli & co!