Schepselenfestival in Kerstvakantie

prijs
€ 7,50
locatie
Museum TwentseWelle, Enschede

Van 24 december t/m 7 januari organiseren Rijksmuseum Twenthe en Museum TwentseWelle samen het Schepselenfestival rondom het schepselendrieluik.

Van 24 december t/m 7 januari organiseren Rijksmuseum Twenthe en Museum TwentseWelle samen het Schepselenfestival rondom het schepselendrieluik. Dit drieluik bestaat uit de tentoonstellingen Otto Marseus van Schrieck en De Aard der Dingen in Rijksmuseum Twenthe en Van nul- tot duizendpoot in Museum TwentseWelle.

Het schepselenfestival bestaat uit leuke extra activiteiten. Zo zijn er tekenworkshops in Rijksmuseum Twenthe en workshops Doodle tekenen in TwentseWelle. Baba de verhalenverteller en kinderboekenschrijfster Maranke Rinck komen naar TwentseWelle en kunstenaar Eibert Draisma ontwierp een nieuwe battery eater. Deze spin kun je elke dag maken in de Museumfabriek. En er is nog veel meer.

Iedere dag kun je meedoen aan de familierondleiding en van 2 t/m 5 januari is Amy weer in het museum om je tot het mooiste dier om te toveren met schmink.

Programma

27 december

28 december

2 januari

Robotspinnen maken met Eibert Draisma!

Battery Eaters

Locatie
TwentseWelle, Enschede

Brrr, wat een enge spin! Of vind je ‘m juist heel tof? Eibert Draisma, kunstenaar en uitvinder, bedacht deze ‘batterij-etende’ Scary Spider. Tijdens het Schepselenfestival kun je jouw eigen elektronische spin maken.

3 januari

BaBa de verhalenverteller

Locatie
TwentseWelle, Enschede

Tijdens het schepselenfestival komt BaBa de verhalenverteller op bezoek bij Museum TwentseWelle. Laat hem je meeslepen in de spannende verhalen!

4 januari

5 januari

Lezen en spelen met Maranke Rinck

kinderboekenschrijfster

Locatie
TwentseWelle, Enschede

Maranke Rinck schrijft heel bijzondere kinderboeken. Haar speelprentenboeken - daarbij draaien het verhaal en de tekeningen om een spel - zijn heel beroemd. Voor Tangramkat won ze een Zilveren Griffel en Knikkeruil was dit jaar hét prentenboek van de Kinderboekenweek.