The Killing of a Sacred Deer

Yorgos Lanthimos

prijs
€ 9,00
locatie
Concordia Film-Theater, Enschede

In Cannes bekroonde nieuwe film van de maker van Dogtooth en The Lobster. IJzingwekkende, intrigerende wraakthriller met Collin Farrell en Nicole Kidman.

Dr Steven Murphy (Colin Farrell) is een gerenommeerd chirurg die met zijn volmaakte vrouw, oogarts Anna (Nicole Kidman) en hun twee voorbeeldige kinderen een perfect gezin vormt. Tot Martin (Barry Keoghan), een vaderloze tiener die Steven onder zijn vleugel heeft genomen, aan de poorten van hun idyllische bestaan komt rammelen. Martin dringt steeds verder het gezin binnen. Als hij Steven confronteert met een gebeurtenis uit het verleden, wordt de duistere aard van zijn doel duidelijk. Zoals het Yorgos Lanthimos betaamt, is zijn film geen gewone wraakthriller, maar eentje in de vorm van een verpletterende en absurde tragedie, vol religieuze verwijzingen, waar niemand zijn schouders over kan ophalen. De film werd in Cannes bekroond met de prijs voor het beste scenario. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Collin Farrell (ook al in The Lobster), Nicole Kidman en Alicia Silverstone (vooral bekend van de Aerosmith-clips uit de jaren '90). GB/IER, 2017, 121 minuten, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld

De pers over The Killing of a Sacred Deer: ★★★★★ NRC: "Een van de beste films van het jaar (..) ware originaliteit is schaars, maar Lanthimos behoort tot dat exclusieve gezelschap van filmmakers" ★★★★★ Volkskrant: "Duister, komisch, fascinerend (..) bloedspannende, ontregelende film (..) een voorlopig hoogtepunt in Lanthimos' oeuvre" ★★★★1/2 Filmkrant: "Opnieuw bewijst [Lanthimos] een van de meest eigenzinnige, interessante Europese filmmakers van de laatste jaren te zijn" ★★★★ VPRO Cinema: "mix van absurdisme, arthouse en horror die geen moment verveelt en naar het einde toe echt spannend wordt" ★★★★ AD: "Huiveringwekkend familiedrama van grote klasse" ★★★★ Trouw: "Lanthimos overtreft zichzelf opnieuw"

Benieuwd naar de 3 veelgeprezen eerdere film van Yorgos Lanthimos? Via picl zijn Dogtooth, Alps én The Lobster te zien!