On Body and Soul

Ildiko Enyedi

prijs
€ 9,00

De winnaar van de Gouden Beer op het filmfestival in Berlijn. Een ongewoon en teder liefdesverhaal vol humor, tragiek en poëzie.

De introverte Mária is nog maar net begonnen met werken in een abattoir als de nieuwe kwaliteitscontroleur, als het geroddel onder haar collega’s al begint. Mária gedraagt zich opvallend anders. Ze zit tijdens de lunch altijd alleen in stilte, ze neemt haar werk extreem serieus en houdt zich strikt aan de regels. Haar wereld is er een die bestaat uit cijfers en gegevens die in haar geheugen geprent staan. De enige op werk die toenadering zoekt is haar baas Endre. Ondanks de gesloten karakters van beiden leren ze elkaar steeds beter kennen en ontdekken ze per toeval ’s nachts hetzelfde te dromen. Ze zijn met stomheid geslagen. Hun relatie en de manier waarop ze in het leven staan verandert, als ze overdag hun dromen samen na beginnen te spelen. HON, 2017, 116 minuten, Hongaars gesproken, Nederlands ondertiteld

De pers over On Body and Soul: ★★★★★ NRC: "Zo'n zeldzamen film waarin alles klopt (..) On Body and Soul beroert hart én hoofd" ★★★★1/2 Filmkrant: "Ontroerend, en ook verfrissend inventief en origineel (..) terechte winnaar Gouden Beer" ★★★★ VPRO Cinema: "Betoverende liefdesgeschiedenis" ★★★★ Volkskrant: "Gevoelig camerawerk, fraai terughoudende acteerprestaties en een even eigenzinnig als overtuigend verhaal" ★★★★ Trouw: "Wonderschoon" ★★★★ Parool: "Sprookjesachtig, met zwarte humor op exact gedoseerde momenten"