Een reis over de grenzen van jazz, klassiek en wereldmuziek

Nationaal Theaterweekend

prijs
€ 10,00
locatie
Grote Kerk, Enschede

In Levanter nemen Eric Vloeimans, klarinettist Kinan Azmeh en pianist Jeroen van Vliet je mee op avontuur. Een reis over de grenzen van jazz, klassiek en ‘wereld’muziek op een vliegend tapijt van betoverende klank.

Een reis over de grenzen van jazz, klassiek en wereldmuziek Levanter is een ontmoeting tussen drie magische musici: ‘fluister’ trompettist Eric Vloeimans, de gevierde Syrische klarinettist Kinan Azmeh en de lyrische pianist Jeroen van Vliet. Deze drie topartiesten nemen je mee op avontuur. Een reis over de grenzen van jazz, klassiek en ‘wereld’muziek op een vliegend tapijt van betoverende klank.

Eric Vloeimans is de bekendste trompettist van Nederland en Jeroen van Vliet is componist en pianist, winnaar van de begeerde Boy Edgar prijs 2014. De Syrische componist en klarinettist Kinan Azmeh gebruikt muziek om culturele grenzen te overbruggen, onder meer in Yo-Yo Ma’s Silk Road Ensemble. De New York Times roemt zijn virtuositeit, anderen zijn ‘incredibly rich sound’. Azmeh heeft dan ook een uniek geluid, dat niet onder één noemer te vangen valt. Geboren in Damascus en opgeleid aan de befaamde Juilliard School in New York, treedt hij inmiddels op over de hele wereld.