Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
MarenGeschreven door
Stagiaire Duitsland Maren

10 redenen om Enschede in het weekend te bezoeken

Leestijd 3-4 min

Enschede, gelegen vlakbij de grens, trekt veel dagbezoekers uit zowel Nederland en Duitsland. Waarom het de moeite waard is om een weekend in Enschede door te brengen? Je leest het hier.

Als Münstenaar heb ik Enschede al meerdere keren bezocht. Toen ik klein was, wandelde ik met mijn ouders over de markt en at ik de beste friet! Ik ben nooit op het idee gekomen om een weekend in Enschede door te brengen. Maar nu merk ik meer en meer waarom een weekend in Enschede op ieders Bucketlist zou moeten staan - ook wanneer je maar een uurtje naar de stad hoeft te rijden...

... dat brengt me bij de eerste reden:

De goede verkeersverbinding
Of je nou met de auto, de bus of de trein komt: Enschede is goed en gemakkelijk te bereiken waardoor je vakantiegevoel al tijdens de heenreis kan beginnen. Ook de vele centraal gelegen parkeerplaatsen maken Enschede een makkelijke en stressloze bestemming!

Zodra je met een ontspannen gevoel de auto uitstapt, snuif je niet alleen Nederlandse lucht, maar voel je ook de bijzondere sfeer. Nederlanders zijn heel positief ingesteld, hebben een goed humeur en kletsen en lachen zo vaak als ze kunnen. Laat je aansteken door dit positieve gevoel en geniet van je pauze van het dagelijkse leven!

Als je eenmaal bent ondergedompeld in het stadsleven van Enschede, besef je al snel: hier bestaat een ongelooflijk groot aanbod - te groot voor slechts één dag. Op elke straathoek kun je wel iets nieuws ontdekken of uitproberen. Met muziekoptredens, theatershows of een springkussenfestival wordt elke bankhanger naar de straat gelokt. Deze vele buitenactiviteiten zijn er voor zowel jong als oud.

Muziek In De Straten Enschede

Muziek in de Straten

Koningsfestival Enschede

Koningsfestival

Springkussenfestival Evenementen

Springkussenfestival

Winter Wonderland Enschede

Winter Wonderland

Dat is ook echt niet verrassend, want de diversiteit van de stad is enorm! Met de shoppingroute kun je de beste hotspots en mooiste winkels ontdekken. Luister naar een concert op de Oude Markt of laat zien hoe sportief je bent bij het waterskiën op Het Rutbeek - er is echt van alles mogelijk! Een weekend in Enschede is daarom ook zeer geschikt voor stelletjes die het nooit eens worden over hun vakantie: rustig, vol actie, cultureel of liever muzikaal? In Enschede krijg je alles op één plek!

Natuurlijk draagt de prachtige natuur bij aan de diversiteit van de stad. Want Enschede heeft veel meer te bieden dan alleen een bruisende binnenstad. De prachtige wandelroutes laten je de zorgen van de dag even vergeten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Rondje Enschede? Deze route leidt je rondom Enschede. Je ervaart de prachtige natuur en ontdekt tegelijkertijd nog een aantal hotspots, winkels en de geschiedenis van Enschede! Een pauze van het stressvolle alledaagse leven - dat is precies waar een weekendje weg voor bedoeld is.

Prachtige natuur in Enschede

Vaneker Enschede

Als je ooit een weekend vrij hebt, wil je dat ook vieren. Beleef het wilde nachtleven van Enschede! Fantastische DJ's, dikke beats en spectaculaire lichtshows dompelen je onder in een compleet andere wereld. Dans bij Paddy's tot het ochtend wordt...

...en laat je vervolgens vallen in een zacht bed. Een droom! In Enschede zijn er zoveel mogelijkheden om deze droom waar te maken. Het aanbod van geweldige accommodaties is echt groot. Hotel, een eigen vakantiehuis, bed & breakfast, hostel of camping - in Enschede vindt iedereen zijn eigen kleine oase van rust. Bij Bed & Breakfast De Spieker heb je bijvoorbeeld een heel huis met een terras en tuin die je met niemand hoeft te delen. Hier kun je in het midden van al het groen met je familie of vrienden echt ontspannen en goed slapen.

En wie denkt dat de zondag saai zou zijn, is verre van juist. Een weekendje weg in Enschede betekent niet dat je op zondagen alleen maar naar musea of theaters kunt gaan. De winkels in de binnenstad zijn elke zondag en op Duitse feestdagen geopend. Je kan dus het hele weekend winkelen!

Niet te vergeten zijn de culinaire hoogstandjes die Enschede haar bezoekers biedt. Talrijke restaurants en cafés zorgen met hun smulpartijen voor ware smaakexplosies. Regionale, seizoensgebonden of buitenlands geïnspireerd - de smaakpapillen worden hier verwend. Vooral op de Oude Markt zijn veel kleine horecazaken gevestigd zoals De Kater, de Beiaard, Fabels of Bluff, die je met de lekkerste gerechten en een geweldige sfeer overtuigen.

Eten op de Oude Markt

Oude Markt Enschede

Dit alles ervaar je in een ontspannen Nederlandse sfeer. Een andere cultuur en een vreemde taal geven ons snel een gevoel van vakantie. Soms vergeten wij Duitsers dat we daarvoor niet ver hoeven te reizen. Nederland heeft een fascinerende cultuurgeschiedenis. Laat je dan ook betoveren door de Nederlandse cultuur en taal en geniet van je korte vakantie in het buitenland - net over de grens!

Maren
Geschreven door Stagiaire Duitsland Maren

Maren studeert Duits en Neerlandistiek in Münster. Op de leeftijd van zes jaar kwam ze voor het eerst naar Enschede. Ze heeft deze stad echter pas tijdens haar stage leren kennen. Sindsdien is ze enthousiast over de bruisende stad, de grote diversiteit en vooral over de positieve sfeer in Enschede!

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs