Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
MarenGeschreven door
Stagiaire Duitsland Maren

24 uur in Enschede

Leestijd 4-5 min

Een perfecte dag in Enschede - zonder druk maar met veel plezier en ontspanning! Dit zijn de tips van onze Duitse stagiaire Maren.

Enschede is een prachtige Nederlandse stad net over de grens bij Duitsland. Een bezoek aan Enschede is altijd een goed idee. Gelukkig is Enschede erg gemakkelijk te bereiken. Het centraal station van Enschede ligt in het stadscentrum en treinen naar Münster of Dortmund vertrekken elk uur, zodat mijn perfecte dag in Enschede echt ontspannen kan beginnen.

Ochtend

Ontbijt
Om zoveel mogelijk uit mijn dag te halen, verschoof ik het ontbijt kortweg naar Enschede. Het in het centrum gelegen café Meisje biedt echt een geweldig ontbijt. Niet alleen de koffie, maar ook alle andere lekkere dingen zijn echt een bekendheid in Enschede. De eigenaresse Nonna heeft Molukse roots en dit proef je ook terug in haar gerechten! Het eten is een heerlijke mix van Molukse traditie en Nederlandse en Twentse invloeden. Ook glutenvrije producten worden aangeboden. Een echte aanrader voor iedereen!

De Haverstraatpassage is zoiets als de verborgen schatkamer van Enschede! Het ene juweel na het andere.

Winkelen:
Voldaan door het ontbijt ga ik op een kleine winkeltocht door Enschede. Naast de grote winkelketens zoals Primark, H&M, Zara (ook Zara Home), zijn er ook vele bijzondere en buitengewone winkels in Enschede die zeker een bezoek waard zijn. Ik heb vele verborgen schatten in de Haverstraatpassage gevonden. Prachtige woonaccessoires en geweldige mode zorgen bij KNhus lifestyle ervoor dat het hart van iedere vrouw een beetje sneller gaat kloppen. Tussen de vele Deense en Nederlandse merken heb ik genoeg mooie pareltjes gevonden! Ook Cati's Cadeau's & Accessoires is te vinden in de Haverstraatpassage. Hier is echt alles aanwezig - dus voor mij de perfecte plek om souvenirs te zoeken voor mijn Duitse vrienden en familie!

Interessant: De winkels zijn elke zondag en op Duitse feestdagen geopend van 12.00 t/m 17.00 uur.

Haverstraatpassage - een mooie winkelstraat

2016 Haverstraatpassage Winkelen

Middag

Lunch:
Van winkelen word je natuurlijk hongerig en ik ben daar geen uitzondering op. Ik heb al gemerkt dat de Nederlanders grote fans zijn van het lunchen. Bagels & Beans heeft een groot aanbod aan verschillende en bijzondere bagelcreaties. Of je nou de bagel met gerookte kip, rucola, tomaten en pijnboompitten neemt of de zoete variant met banaan, ahornsiroop en kaneel - elke bagel is een kunstwerk! Daarnaast kun je voor een kopje koffie of een vers geperst sapje kiezen. Deze lunch is voor zowel mijn ogen als mijn maag en smaakpapillen een echte culinaire vreugde.

mhmm...wat lekker

2017 Bagels Beans Horeca 2

Wandeling:
De ochtend ging sneller voorbij dan verwacht. Met mijn bagel nog steeds in gedachten probeer ik niet nog meer te eten, want ik wil nog normaal kunnen lopen. Ik heb al veel gelezen over de wijk Roombeek en nu zou ik het graag tijdens een wandeling willen beleven. Snel merk ik: Hier komt de geschiedenis van Enschede tot leven. Vele gebouwen herinneren aan de bloeiende textielindustrie, maar tegelijkertijd ook aan de grote vuurwerkkramp van 2000. Op elke straathoek is er iets spannends te ontdekken en te zien. Heel leuk: ik ben slechts enkele minuten van het stadscentrum naar Roombeek gelopen.

Namiddag

Rijksmuseum Twenthe / Museumfabriek
Na deze kleine pauze zal het culturele avontuur verder gaan. Aansluitend aan de wandeling door Roombeek kom ik langs het Rijksmuseum Twenthe en de Museumfabriek. Het Rijksmuseum bezit de mooiste en rijkste kunstcollectie van Oost-Nederland met een gevarieerde collectie hedendaagse, moderne en klassieke kunst. Voor kinderen die niet alleen kunst willen zien, maar ook ervaren, is de Museumfabriek - een echt familiemuseum - heel geschikt. Jong en oud kunnen samen leren, spelen, werken, experimenteren, dromen en samen de toekomst ontdekken. Uitproberen en zelf actief worden, dat is het motto van het museum.

Zoete zonden voor een geweldige smaakervaring! Alleen als ik eraan denk, loopt mij het water in de mond.

Koffie

Nederlanders houden van High Tea. Een lekker kopje thee worden met kleine hartige of zoete hapjes geserveerd. Voor goede thee, aromatische koffie en de beste brownies ter wereld kun je terecht bij Mrs. Brown. De koekjes, truffels en cheesecakes zijn fantastisch en echt elke calorie waard!

Mrs. Browns bakkunsten

2017 Mrs  Brown Horeca 3

Stadswandeling
Om de kilo's van Mrs. Brown weer te verliezen, heb ik een flyer bij het Tourist Info Point gehaald om een stadswandeling te maken. Daarbij heb ik ervaren wat er tussen de muren van de gebouwen is gebeurd en kreeg ik een beeld van hoe Enschede er jaren geleden uitzag. Super interessant en je bepaalt zelf naar wat je wilt bekijken en wat niet.

Avond

Diner
De dag wordt culinair afgerond met een diner bij TAO - een sensationeel Japans restaurant in het centrum van de stad. De warme verlichting en het smaakvolle interieur beloven een gezellige avond. Terwijl ik op mijn eten wacht, kan ik in de halfopen keuken kijken en zien hoe de koks de maaltijden bereiden. Het water loopt me in de mond. En terecht: het eten is minstens zo lekker als de menukaart belooft. Als dessert kies ik voor "Creamy Macha", een ijsje gemaakt van groene thee met vers fruit. En ja: het smaakt net zo sensationeel als de naam klinkt!

Nacht

Paddy's
De avond eindigt gezellig bij Paddy's. Centraal aan de Oude Markt gelegen, combineren ze een bar met een dansvloer op een bijzondere manier. De gezelilge sfeer hier is legendarisch in Enschede. En het beste: twee huisfotografen leggen je onvergetelijke avond op foto's vast.

Een fijn einde aan een fantastische dag in Enschede! Moe maar heel blij kan ik zeggen: Ik kom hier nog een keer terug!

Maren
Geschreven door Stagiaire Duitsland Maren

Maren studeert Duits en Neerlandistiek in Münster. Op de leeftijd van zes jaar kwam ze voor het eerst naar Enschede. Ze heeft deze stad echter pas tijdens haar stage leren kennen. Sindsdien is ze enthousiast over de bruisende stad, de grote diversiteit en vooral over de positieve sfeer in Enschede!

Misschien vind je dit ook leuk

Toon alle blogs