Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Enschede blog tipsGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

8x wat te doen voor studenten

Leestijd 5-6 min

Enschede: een studentenstad vol evenementen, activiteiten, voorstellingen en nog veel meer. In Enschede is er altijd wat leuks te doen voor studenten. Wil je weten wat de stad allemaal te bieden heeft? Wij hebben de leukste activiteiten op een rijtje gezet!

1. Bekijk de agenda

Wil je weten wat er vandaag, morgen, dit weekend of in de toekomst te doen is in Enschede? In onze online agenda vind je vele activiteiten op het gebied van muziek, kunst & cultuur, evenementen, uitgaan of festivals.

Extra handig: op onze Studentenwebsite hebben we ook een speciale studenten agenda met alle toffe, interessante en gave activiteiten speciaal voor studenten!

Food Truck Festival Trek Enschede2

Er is een nieuwe grote stadsbioscoop op komst!

2. Ga naar de film

Wist je dat je als student voordeliger naar de film kunt in Enschede? Enschede heeft drie bioscopen: het intiemere Cineast in de binnenstad, Kinepolis op het Go Planet Parc vlakbij de campus van Universiteit Twente en filmhuis Concordia aan de Oude Markt. Als student kun je bij elke bioscoop in Enschede korting krijgen op je bioscoopkaartje. Neem daarom altijd je studentenkaart mee als je naar de bioscoop gaat! Ben je een student aan de Universiteit Twente? Student Union heeft namelijk ook heel vaak leuke kortingsacties rondom bioscoopkaartjes. Of vraag het na bij je studie- of studentenvereniging, wie weet hebben zij ook kortingskaartjes! Extra leuk nieuwtje: er is een nieuwe grote stadsbioscoop op komst (Vue Cinema), welke in 2022 zal openen vlakbij het H.J. van Heekplein.

Mijn tip? Maak je avondje uit compleet met een etentje of daghap (bijvoorbeeld met een Cinemenu) of een borrel op de Oude Markt.

3. Daag je vrienden uit

Enschede barst van de leuke activiteiten voor studenten. Daag je huisgenoten, vrienden, jaarclub-, studie- of dispuutsgenoten bijvoorbeeld eens uit voor een potje snooker of poolen in de binnenstad. Of stap op de fiets (of pak de bus of trein met je studenten OV) naar het Go Planet Parc. Hier kun je namelijk niet alleen een filmpje pakken, maar ook schaatsen, duiken, bowlen, wokken, glowgolfen, karten of lasertaggen. Eindeloos veel mogelijkheden en eindeloos veel plezier!

Ben jij goed in puzzelen, quizzen en raadsels en wil je lekker je hersenen laten kraken? Probeer dan eens een van de vele escape rooms en probeer met je vrienden te ontsnappen. Mijn favoriete activiteit? Doe een keertje mee met een pubquiz. Verschillende cafés in Enschede bieden wekelijks een pubquiz aan. Deze activiteit is ook een win-win situatie, want je hebt én een leuke avond vol gezelligheid én je steekt er vaak ook nog iets van op!

Ben je benieuwd naar alle activiteiten in en rondom Enschede? Kijk dan hier naar het totale aanbod.

Studentenkorting?!
Sommige locaties hebben ook studentenkorting voor groepsactiviteiten of leuke studentenarrangementen. Kijk eens op de website van de desbetreffende locatie of vraag naar de mogelijkheden. Ook Study in Enschede heeft een eigen kortingskaart met allerlei leuke kortingen. Kijk hier voor meer informatie.

Zero55 Enschede
Snooker & Poolcentrum Enschede
Bowling enschede

4. Voor de sportieve types

Misschien schiet het sporten er naast studeren en uitgaan er een beetje in af en toe. Gelukkig barst Enschede ook van de sportieve en uitdagende activiteiten. Zowel indoor als outdoor is er genoeg te doen voor een uurtje, avond of dag vol gezelligheid.

Ga bijvoorbeeld eens op avontuur bij het Rutbeek. Op dit recreatiepark kun je namelijk niet alleen maar zonnen en zwemmen. Wist je bijvoorbeeld dat er ook een klimbos is of dat je er kunt waterskiën, paintballen of survivallen? Je kunt zelfs met een groep mee doen met een versie van Expeditie Robinson (wel zonder het tropische eiland helaas)! Ben je gek op wintersport? Op het Rutbeek vind je ook een skicentrum waar je het hele jaar door kunt leren skiën of snowboarden of in de winter los kunt gaan op de skibanen. Ook vind je er een heuse tubebaan!
Bekijk hier alle andere outdoor mogelijkheden.

Slecht weer? Geen probleem! Bezoek bijvoorbeeld eens het klimcentrum, skatepark, trampolinepark, de ijsbaan of waag je eens aan een potje glowgolf.
Kijk hier naar alle indooractiviteiten.

Skicentrum Moser Enschede

Skicentrum Moser

Gratis naar het museum!

5. Cultuur snuiven

Dagen en avonden lang met je neus in de boeken of met een biertje in de hand kan misschien wel wat vervelen zo af en toe. Als je een keertje toe bent aan een iets intellectuelere activiteit, dan zit je in Enschede ook helemaal goed. Onze kunstzinnige stad barst namelijk van de creativiteit en cultuur. Bezoek bijvoorbeeld eens een theatervoorstelling bij een van de theaters in de stad, laat je meeslepen door de mooiste of tofste muziek bij de verschillende podia of ga op onderzoek uit bij de musea.

Bekijk hier het hele culturele aanbod.

Studentenkorting?!
Ja hoor, ook bij verschillende culturele instellingen kun je korting krijgen met je studentkaart of een CJP-cultuurkaart. Bij Rijksmuseum Twenthe en de Museumfabriek krijg je zelfs gratis entree met je studentkaart. Dus eigenlijk staat niks je in de weg om een flink potje cultuur te gaan snuiven!

Rijksmuseum Twenthe Enschede

Rijksmuseum Twenthe

Het Rijksmuseum Twenthe heeft de rijkste en de mooiste kunstcollectie van Oost Nederland. Geniet van de wisselende tentoonstellingen van hedendaagse-, moderne- en klassieke kunst.

Lees verder
Kinderen Museumfabriek liggend

De Museumfabriek

De Museumfabriek in Enschede is geen traditioneel museum waar je alleen vanaf een afstandje naar kunstwerken en andere bijzondere objecten mag kijken. Integendeel: je wordt verrast, raakt verwondert en gaat zelf aan de slag.

Lees verder
Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede

Het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede biedt vier gebouwen met zes podia: het Wilminktheater, het Muziekcentrum, de Grote Kerk en De Kleine Willem.

Lees verder
1/3

6. Evenementen

In Enschede is er altijd wel wat te beleven. Wist je dat er elk jaar meer dan 60 grote evenementen in Enschede worden gehouden? De meeste evenementen vinden plaats op de Oude Markt, in de binnenstad, op de campus van Universiteit Twente of in de directe omgeving van Enschede. Ook worden er jaarlijks meerdere festivals georganiseerd. Enschede was ook al vaker de organiserende stad voor grote nationale evenementen, zoals de TMF Awards, Serious Request, The Passion en het EK Vrouwen 2017.

De meest bezochte evenementen van Enschede zijn o.a.
- Enschede Marathon
- Kingsnight & Koningsfestival Enschede
- Hardfest
- Bevrijdingsdag
- Batavierenrace
- Freshtival
- Grolsch Summer Sounds
- Introductieconcert
- Proef Eet
- Military Boekelo – Enschede
- Winter Wonderland
De Batavierenrace en het Introductieconcert zijn zelfs speciaal voor studenten!

Bekijk hier de evenementenkalender met alle grote evenementen in de stad.

Enschede Marathon

Enschede Marathon

Freshtival Enschede

Freshtival

Grolsch Summer Sounds Evenementen Enschede

Grolsch Summer Sounds

Winter Wonderland Oude Markt Enschede

Winter Wonderland

7. Ontdek het nachtleven

Tijdens je studententijd maak je waarschijnlijk al kennis met veel uitgaansgelegenheden. In de stad kun je je namelijk goed vermaken tot in de late (of juist hele vroege) uurtjes. Enschede is een echte studentenstad en daarom is er altijd wel een plek waar een goed feestje wordt gehouden.

Ben je gek op dansen? Dan zit je bij Aspen Valley (18+), Fellini (21+) of Paddy’s (21+) helemaal goed! Bij Update Enschede worden vaak ook leuke (studenten)feestjes gegeven, dus check ook vooral daar de agenda als je op zoek bent naar leuke feestjes.

Uitgaan-Enschede.jpg?mtime=20190911164131#asset:73006

Enschede heeft ook veel gezellige kroegen en bruisende cafés en de meeste hanteren ook nog leuke studentenprijzen. Op en rondom de Oude Markt vind je uiteraard de meeste opties, maar wist je bijvoorbeeld ook al dat Bistro en Wijnbar Bruut een gaaf dakterras heeft waar ze regelmatig feestjes houden? Of ga eens op zaterdagavond naar de club in het Holland Casino en maak je klaar voor een heerlijke avond vol spanning, spel, lekkere muziek en heerlijke cocktails.

Bekijk hier alle uitgaansmogelijkheden.

Volg ons op Social Media via @studyinenschede!

8. Laat je inspireren

Ben je al bekend met onze studenten website Study in Enschede? Op deze website vind je allemaal leuke feitjes, handige tips en het laatste nieuws uit Enschede speciaal voor alle studenten in Enschede. Zo heb jij het laatste studentennieuws altijd binnen handbereik!

Volg Study in Enschede op Instagram en lees de leukste tips voor studenten!
Bo Enschede blog tips
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs