Door Stagiair Marketing & Communicatie Jet
 - Uit in Enschede

Boetiekjes in Enschede

Misschien ken je het Van Heekplein wel met al haar bekende winkels. Maar in de straatjes van Enschede zitten veel bijzondere lokale ondernemers verstopt waar je de leukste kleding, sieraden en cadeautjes kan shoppen. Wij hebben de leukste bijzondere boetiekjes voor je op een rijtje gezet!

Voor de dames


Fier

Is je stijl classy, stoer of casual? Dan moet je zeker een keertje bij Fier op het Van Loenshof binnen wandelen. Dit winkeltje biedt een breed scala aan merken en stijlen omdat ze vinden dat elke vrouw mag zijn wie ze wil zijn. Met de diverse kledingcollectie zoals het luxe Fabienne Chapot, Scandinavisch subtiele Modström en het sportieve Zoë Karssen kan ieder type vrouw hier slagen voor een mooie outfit. Loop vooral een keertje binnen en ontdek welke stijl past bij jou.

Rosee Fashion & Styling

Creëer je eigen stijl bij dit eigenzinnige boetiekje. Rosee Fashion & Styling beschikt over een rijke collectie die een vernieuwde blik laat schijnen op mode voor de vrouw van nu. Met een personal stylist vorm je een eigen persoonlijke en unieke stijl. Je vindt dit lokale winkeltje in een van de meest karakteristieke straatjes van Enschede: de Haverstraatpassage. Struinen door meer sfeervolle straatjes en steegjes? Ontdek écht Enschede in deze blog!

Matou Bijoux

Als je op zoek bent naar eigenzinnige en originele sieraden ben je bij Matou Bijoux aan het juiste adres in de Stadsgravenstraat. Het is al geopend in 1987 en verkoopt voornamelijk zilveren sieraden met en zonder edelstenen. Het assortiment is door de jaren heen wel veranderd, maar de gezellige, huiselijke sfeer is onveranderd gebleven.

Bunte Kleider bei Winkel Fier in Enschede - Uit in Enschede
Sieraden van Matou Byoux in Enschede aan de Stadsgravenstraat 38 - Uit in Enschede
Interieur van de winkel Mevrouw Janne in Enschede - Uit in Enschede
Winkel Fier, Matou Bijoux en Mevrouw Janne

Entree Store

Bij dit knusse boetiekje in de Haverstraatpassage vind je de laatste trends op het gebied van fashion en wonen. De stijl van Entree Store is een combinatie van rustige kleuren met stoere materialen, perfect om je eigen stijl bij elkaar te mixen met de merken van Selected Femme, By-Bar en Second Female en nog veel meer. Ga vooral zelf een keertje langs en ontdek de mode van Entree Store.

Roseberyl

Een schattig winkeltje in de Haverstraatpassage: Roseberyl. Van een bekende online shop is het uitgegroeid tot een fysieke shop. Roseberyl verkoopt de leukste dameskleding van verschillende merken. Van stijlvolle jurken tot comfy suits en nog veel meer. Stap een keertje binnen en ontdek de collectie.

Scooter

Een bijzonder eigenwijs speciaalzaakje waar veel te zien en te beleven is. Scooter is er voor vrouwen die brutaal durven te zijn en niet kiezen voor de mainstream mode. Scoor dameskleding en -accessoires van merken zoals Sarah Pacini, 10 Days, Corel en veel meer bij dit zaakje in de Haverstraatpassage. Ga hier vooral langs als je komt winkelen in Enschede.

Mevrouw Janne

Als je op zoek bent naar een boetiekje met een huiselijke sfeer en waar je naar hartenlust kan shoppen, moet je bij Mevrouw Janne zijn. Shop hier vrolijke jurkjes en mooie accessoires van merken zoals Tante Betsy, HalsOverKop, 4FunkyFlavours en veel meer. Kom dus snel langs in de Haverstraatpassage en laat je verrassen door alle mooie spullen die Mevrouw Janne te bieden heeft.

Studio Spitsbaard

Op zoek naar een lokaal winkeltje met vintage items? Dan is Studio Spitsbaard de plek die je zoekt! Van vintage tops en jurkjes tot tassen en accessories. Unieke vintage items vind je in de Zuiderhagen.

Entree Store Haverstraatpassage Enschede - Uit in Enschede
Studio Spitsbaard in Enschede van buiten - Uit in Enschede
Entree Store en Studio Spitsbaard

Voor de mannen

Klof

Het Twentse woord voor kleding: Klof. Shop je mannenlook van top tot teen bij deze verrassende zaak in de Haverstraatpassage. Naast kleding scoor je er ook gave woonartikelen, vintage en andere mannenspullen van merken zoals Forét, Edwin, Les Deux en veel meer. Loop een keertje binnen en dan voorziet Lars je ook graag van persoonlijk en eerlijk advies.

Manchet

Manchet is misschien wel één van de meest bijzondere boetiekjes in dit rijtje. Hier vind je namelijk een combinatie tussen accessoires en kunst. Een wisselende expositie is te zien en het werk is ook te koop. Ook shop je er eigenzinnige mannen accessoires zoals hoeden, stropdassen, tassen, hoeden en natuurlijk manchetknopen van diverse merken zoals Borsalino, Tesi, Kangol, Alfonso d'Esta en veel meer. Ontdek dit zaakje in een van de oudste winkelstraten van Nederland: de Haverstraatpassage.

Winkel Klof in de Haverstraatpassage Enschede winkelen herenkleding - Uit in Enschede
Außenansicht von Zizay in Enschede - Uit in Enschede
Buitenkant van de winkel Manchet in de Haverstraatpassage te Enschede - Uit in Enschede
Klof, Zizay en Manchet

Gezellig samen winkelen

Zizay

De toffe winkel voor mannenmode in het centrum van Enschede, opnieuw aan de Haverstraatpassage. Zizay speelt in op de laatste mode trends en hypes voor jong en oud. Koop de nieuwste trends op het gebied van mannen- én damesmode hier.

Ronald Hazenhoff

Een winkel met een uitgebreide collectie van casual tot een sportieve stijl: Ronald Hazenhoff. Hier vind je kwaliteitskleding voor dames en heren uit de collecties van Tommy Hilfiger, New Zealand Auckland, State of Art en nog veel meer. Uiteraard krijg je deskundige hulp bij deze winkel aan de Haverstraatpassage, want service en kwaliteit staan hier hoog in het vaandel.

Voor de kids

Wonder & Melon

Stap over de drempel van dit boetiekje in de Zuiderhagen en word gelijk enthousiast van alle schattige, leuke hebbedingetjes. De prachtig ingerichte winkel van Wonder & Melon staat vol met hippe accessoires, mooie kinderspullen en toffe interieuritems met gave merken zoals Ateljé, En Fant, Frigg, HK Living, Lil'Atelier en veel meer. Naast de mooie kinderitems vind je hier ook de leukste dameskleding en accessoires voor in huis. Je kunt er heerlijk rondsnuffelen en geweldige items scoren!

Bim Bam Buisje

Winkel de leukste tweedehands baby- en kinderkleding bij Bim Bam Buisje. Dit lokale winkeltje aan de Lipperkerkstraat is al meer dan 30 jaar een begrip in Enschede. Je vind hier de leukste (merk)kleding die eruit ziet als nieuw. Wil je meer tweedehands shops ontdekken? Bekijk onze shopping route voor de leukste vintage winkels in Enschede!

Interieur van de winkel Wonder & Melon - Enschede - Uit in Enschede
Wonder & Melon

Leuke cadeaus en (woon)accessoires

't Hooge Huys

In de Walstraat vind je een bijzonder leuke lokale ondernemer op het gebied van woonaccessoires is 't Hooge Huys. Mooie woonspullen uit het eigen werkatelier, van oud tot nieuw. Hier vind je de leukste vazen, manden, kaarsen en kussens die passen in elk interieur. Ook knapt de eigenaresse meubels op en werkt ze voornamelijk met hout en natuurlijke kleuren. Een grote aanrader om een keertje een kijkje te nemen.

Cati's Cadeau's & Accessoires

Een sfeervolle speciaalzaakje in een karakteristiek straatje: Cati's. Hier kan iedereen terecht voor de leukste woonaccessoires, sieraden, gadgets en cadeautjes. Shop servies van Laura Ashley, sieraden van Dansk en nog veel meer leuke merken en producten. Een schattig winkeltje voor iedereen.

Goods4Home

Voor de laatste woontrends en accessoires kom je naar deze gezellige lokale ondernemer in de Haverstraatpassage in Enschede. Bij Goods4Home vind je een eigen samengestelde collectie met originele interieur en lifestyle items. Deze shopt mixt veel verschillende stijlen door elkaar met mooie merken zoals Fest Amsterdam, Madam Stoltz, O My bag, Hultquist en veel meer. Deze mix van stijlen geeft dit lokale zaakje een heel eigen, unieke sfeer. Ga eens langs en ontdek het zelf.

Heel bijzonder wonen

In dit rijtje mag Heel bijzonder wonen natuurlijk niet ontbreken. Hier shop je de leukste woonaccessoires met een industriële touch. Een heel bijzondere winkel omdat die gerund wordt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De winkel is een leerplek waar deze medewerkers te kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Ga een keertje langs en ontdek de leuke collectie van dit lokale winkeltje.

Sjaak Curiosa

Voor antieke, brocante en vintage cadeaus en woonaccessoires moet je eens een kijkje nemen bij Sjaak Curiosa. Je shopt hier van alles, van prachtige kantelaren tot speelgoed en servies. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in taxidermie, voor een nieuwe parel in je rariteitenkabinet. Origineel cadeau gegarandeerd!

'T Hooge Huys in Enschede von außen - Uit in Enschede
Cati's Enschede - Uit in Enschede
Innenansicht von Heel Bijzonder Wonen in Enschede - Uit in Enschede
't Hooge Huys, Cati's en Heel bijzonder wonen

Mis jij nog een bijzonder boetiekje of wil je ons een leuk lokaal winkeltje tippen? Dat kan! Stuur ons een berichtje of mailen kan natuurlijk ook.

 - Uit in Enschede
Jet
Stagiair Marketing & Communicatie

Jet komt uit Goor, maar heeft al vroeg haar hart verloren aan de grote stad: Enschede. De bruisende stad om te winkelen en te eten bij de verborgen pareltjes, die ze maar al te graag met jou deelt! Tijdens haar stage van de opleiding Creative Business combineert ze haar passies hospitality en marketing om jou kennis te laten maken met onze levendige en gastvrije stad.