Cadeaukaart
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten

8 leuke sporten in Enschede voor in de winter

Leestijd 2-3 min
FotooooGeschreven door
Zoë

Ook zin om lekker in beweging te blijven deze winter? Dat kan met deze sporten in Enschede.

Ook in de winter kun je lekker sporten. Het koude weer buiten werkt niet altijd even motiverend, maar gelukkig heb je genoeg leuke sporten in Enschede om wel genoeg beweging te krijgen. Terwijl het buiten koud is duik je gewoon lekker een zaal of hal in voor een indoor sport of trek je een dikke jas aan om te gaan skiën. Wil jij gewoon lekker actief zijn deze winter? No problem, want ik zet de 8 tofste sporten voor deze winter op een rij.

Let op: deze blog is geschreven voor de nieuwe lockdown.

1. Skiën

Je hoeft niet af te reizen naar de Franse Alpen of Oostenrijk om deze winter op wintersport te gaan. Bij de borstelbanen van Skicentrum Moser kun je het ultieme wintersportgevoel beleven. Leren skiën op een kunstbaan is een goede voorbereiding op het echte werk. Je voelt hoe het is om op een berg te staan en leert om te gaan met de spanning. Maar dit is natuurlijk ook een leuk activiteit als je skiën al onder de knie hebt.

Skien enschede

2. Snowboarden

Is skiën geen uitdaging meer en wil jij leren hoe het is met maar 1 plank? Leer snowboarden. Het is niet altijd even makkelijk om deze sport te leren. Maar door lessen te volgen bij Skicentrum Moser ben jij straks klaar voor het echte werk en ga jij in hoog tempo de berg naar beneden. Het is ook een leuk uitstapje voor de ervaren snowboarder die even weer dat heerlijke wintersportgevoel wil ervaren.

3. Schaatsen

De ultieme Hollandse sport voor in de winter is natuurlijk schaatsen. Helaas vriest het vaak niet hard genoeg om dat op natuurijs te doen, daarom kun je prima schaatsen bij IJsbaan Twente. Een leuk uitstapje met je vrienden of vriendinnen. Maar ook als je beter en sneller wil worden kun je hier terecht en wie weet haal jij straks iedereen in!

4. Tubing

Bij Tubing glijd je in een opblaasband met hoge snelheid van de skibaan, hoe leuk! Het is een sensatie voor jong en oud. Gegarandeerd lachen, gieren en brullen. Je kunt kiezen voor Fun Tubing of als je iets spannender wilt: Extreme Tubing. Skicentrum Moser heeft de meest uitdagende Tubing baan van Nederland. Zo’n 200 meter lang met een grote variatie aan bochten. Zou jij dit durven?

Extreme tubing Enschede

5. Zwemmen

Bij zwemmen hoef je niet bang te zijn voor het koude weer. Je traint je hele lichaam en kunt je vrij bewegen in het water. Het is gezellig om recreatief te zwemmen samen met een vriend of vriendin bij Zwemparadijs Aquadrome, maar je kunt natuurlijk ook trainen om wedstrijden te gaan zwemmen. Bij Zwembad Het Slagman heb je dagelijks de mogelijkheid om baantjes te zwemmen.

6. Klimmen

De perfecte sport voor een avontuurlijk persoon is klimmen. In Enschede kun je indoor klimmen bij Arqué klimcentrum, Klimpark Starworld en Cube Bouldergym. Genoeg keuze dus om de uitdaging aan te gaan, leuk voor beginners of gevorderden.

Boulderen enschede

7. Tennis

Tennis is een sport die je zowel individueel als samen kunt uitvoeren. Ga indoor een balletje opslaan bij Twentehallen of bij Trifora. Het is gezellig terwijl je ondertussen actief bezig bent. Bijkomend voordeel: je werkt aan je conditie en werkt aan je ruimtelijk inzicht tegelijkertijd.

8. Squash

Samen met iemand sta je in een afgesloten ruimte en sla je met een racket de bal tegen de muur. Squashen is waarschijnlijk een minder populaire sport, ondanks dat het echt een goede work-out is. Je moet snel reageren en bent veel in beweging, het lijkt een beetje op tennis maar dan met een leuke twist. Je kunt in Enschede terecht bij Squash Citadel en Twentehallen.

Squash Enschede

Nog steeds niet genoeg inspiratie? Kijk dan voor meer indoor activiteiten.

Fotoooo
Geschreven door Zoë

Zoë is geboren en getogen in Losser. Ze woont sinds kort in het centrum van Enschede, waar ze geniet van de bruisende stad. Ze studeert International Business aan het Saxion en liep in 2020 stage bij Enschede Promotie.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs