Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Verhoef - Enschede PromotieGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

Tijd voor bokbier: de bok is los!

Leestijd 2-3 min

De herfst is begonnen. Dat betekent dat het weer tijd is voor bokbier in Enschede!

De zomer is voorbij, het najaar is er weer. Tijd om de herfst te vieren met bier! Het bokbier seizoen is nu echt weer begonnen. Bokbier is een bier dat in de herfst en winter verkocht wordt. Ook in Enschede is de bok los en kunnen we weer genieten van allerlei bockbieren. Zeg nou zelf: wie heeft er geen zin in een lekker bokbiertje? Het is inmiddels bocktober! Ik verzamel de komende maanden alle bokbier tips voor je.

Bockbier Enschede

Tientallen bokbieren op de tap

Bijna op elk terras en bij elk café in Enschede kun je in het najaar wel een lekker bokbiertje krijgen. Maar er zijn ook verschillende plekken in de stad waar ze meerdere bokbieren op de tap hebben.

Bij Eet en Bierencafé De Beiaard hebben ze 20 verschillende bokbieren op de tap. Bij Café het Bolwerk hebben ze er 6 en bij de Twentsche Foodhal kun je genieten van minstens 10 verschillende bockbieren van de tap. Ook bij Proeflokaal België, Stanislaus Brewskovitch en De Vluchte schenken ze natuurlijk allerlei bokbiertjes.

Bockbier evenementen

In Enschede worden er vaak ook allerlei bockbier evenementen georganiseerd waar je kunt genieten van allerlei verschillende bokbieren. Denk aan bokbier festivals, bokbierdagen of zelfs hele bockbier weekenden. Bij onderstaande evenementen in Enschede kun je extra genieten van een lekker biertje.

Lekker eten voor bij je bokbiertje

Dat de bok los is bij de Beiaard is wel duidelijk. Naast de verschillende bokbieren en de bokbier evenementen hebben ze ook een speciale burger! Een echte bocktober burger voor alle bokbierliefhebbers.

Bokbier burger De BeiaardBokbieren zijn ook erg goed te combineren met kleine gerechten en hapjes. Zo is rundvlees en bokbier altijd een goede combinatie, vooral als je er ook nog paddenstoelen naast eet. Een herfstbok smaakt ook altijd goed met meerdere kaassoorten, vooral de sterkere kazen. Niet te vergeten: een bokbiertje is ook perfect te drinken naast een heerlijk dessert. Je kunt het beste een toetje met chocolade bestellen.

De nieuwste bokbieren

Grolsch heeft een nieuwe bok: een unieke combinatie van herfstbok en weizen. Daarom voor veel bierliefhebbers misschien wel hét biertje van het najaar. Daarnaast heeft Grolsch ook een 0,0% herfstbiertje.

Benieuwd naar de andere bokbieren? Houd deze blog dan in de gaten de komende weken!

Andere tips?

Heb jij nog andere leuke feitjes, weetjes of tips die je mist? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

Bo Verhoef - Enschede Promotie
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs