Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Enschede blog tipsGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

Cultuur op afstand

Leestijd 2-3 min

Wist je dat je ook heel cultureel kunt doen op afstand? Ik verzamel alle nieuwe culturele initiatieven uit Enschede hieronder!

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus, moeten helaas ook alle culturele instellingen in Enschede hun deuren sluiten. Dat betekent geen theatervoorstellingen, geen films, geen concerten of andere culturele uitstapjes. Maar wist je dat je ook heel cultureel kunt doen op afstand? Ik verzamel alle culturele initiatieven uit Enschede hieronder!

Let op: Kijk op de kanalen van de locaties voor de meest actuele informatie. Deze blog wordt continu aangevuld.

Theater en film

Met afstand jouw theater

Wilminktheater en Muziekcentrum is het Enschedese theater waar je samenkomt om je te verwonderen, te lachen, te genieten en te beleven. Om het theater naar je toe te brengen, hebben ze op hun website mooie culturele (online) verhalen en activiteiten verzameld. Kijk bijvoorbeeld voorstellingen of de mooiste liedjes en verhalen op WM | TV. Of lees mooie verhalen en luister muziek via het theatrale online platform WM | Digitaal. Bekijk de website of het YouTubekanaal voor nog veel meer online theater.

Voor actuele informatie over voorstellingen kun je het beste de website van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede in de gaten houden.

Filmtheater in je eigen huis

Bij Concordia kun je altijd terecht voor de nieuwste films en documentaires. Deze zijn ook allemaal thuis te zien via Picl. Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op Nederlandse cinema en arthousfilms. Films kijken via Picl is heel eenvoudig. Log in, betaal en kijk de film! Naast arthousefilms zijn er ook films te zien die geschikt zijn voor de hele familie. Popcorn erbij en je hebt een hele gezellige culturele middag of avond! Bekijk hier alle beschikbare filmtitels bij Concordia.

Ook biedt Concordia veel voorstellingen hybride aan, fysiek en vanuit huis via een livestream. De online voorstellingen maken het knusse theater ook toegankelijk voor een publiek dat (even) niet naar Concordia kan of wil komen. Tickets voor de livestreams vind je via de pagina's van de voorstellingen.

Concordia blijft niet stil zitten deze tijd, want naast deze mogelijkheden bieden zij ook nog rondleidingen en virtuele tours aan. Zo kun je alsnog online wandelen door expositieruimtes en veel extra informatie krijgen over alle kunstwerken. Bekijk hier de online rondleidingen en virtuele tours.

Online jeugdtheatervoorstellingen kijken

Het Enschedese jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck brengt de voorstellingen naar je toe met het online aanbod van Sonnevanck. Hier kunnen enkele voorstellingen bekeken worden. Daarnaast startte Theater Sonnevanck met een collectief van gezelschappen het online platform Podiumkids. Hier kun je een grote verscheidenheid aan familievoorstellingen op het gebied van muziek, dans en theater bekijken.

De Theatermakerij zit niet stil

Ondanks de corona maatregelen zitten ze bij De Theatermakerij niet stil. Zo werken ze aan educatie projecten en word je via de Facebookpagina van De Theatermakerij op de hoogte gehouden van nieuwe initiatieven.

Sonnevanck theater

Kunst in huis

Bezoek Rijksmuseum Twenthe virtueel

Het Rijksmuseum Twenthe heeft haar deuren virtueel geopend. Maak bijvoorbeeld een virtuele tour door de Schatkamers of geniet van de prachtige collectie en verschillende webexposities.

Bezoek de Wunderkammer van De Museumfabriek

Ook De Museumfabriek biedt online-activiteiten aan waardoor je het museum online kunt bezoeken. Via de website van De Museumfabriek kun je een virtuele tour maken door de Wunderkammer. In deze spannende collectiepresentatie maak je in een groot aantal kabinetten kennis met de wonderen van de wereld. Ook kun je hier leuke video's bekijken over verschillende schatten die er in het depot liggen opgeslagen.

Expositie op afstand bij Tetem

Bij Tetem is er ook online nog steeds genoeg te doen! Bekijk bepaalde tentoonstellingen bijvoorbeeld als Bird live op Twitch door de tentoonstelling te navigeren. Via [email protected] vind je allerlei leuke opdrachten voor kids, jongeren en volwassenen die je thuis kunt maken.

Kunst in huis

Workshops voor thuis

Techniek workshops voor thuis

Tetem helpt graag bij het verzorgen van gave workshops waarbij kinderen kennis maken met techniek en zo hun technische vaardigheden ontwikkelen. Tetem heeft daarom speciale workshop pakketjes ontwikkeld. Op de website staat meer informatie over de verschillende soorten pakketten en hoe je ze kunt bestellen voor de kinderen. De verschillende pakketten zijn geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Leren coderen en programmeren

Roombeek Cultuurpark Educatie heeft gratis programmeer workshops uitgebracht: [email protected] Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kunnen via een speciale website kosteloos aan de slag met het volgen van workshops in programmeren en coderen. Op de website van Tetem vind je meer informatie over deze programmeer workshops.


Ga aan de slag met een DIY pakket van De Blije Naald

Zin om lekker creatief bezig te zijn? Dan kun je thuis aan de slag met de DIY pakketten van De Blije Naald. Maak bijvoorbeeld een schedel of vlinder beplakt met drijfhout voor aan de muur. Bekijk de website van De Blije Naald voor alle informatie!

Tetem Enschede workshops

Tetem Enschede

Blijenaald

De Blije Naald

Geniet van livestream programma's met MetroTV

Metropool verzorgt elke donderdag een livestream avond waar artiesten live muziek maken, praten over muzikale onderwerpen en nog veel meer. Je vindt de livestream vind je op de volgende plekken: de website van Metropool, Facebookpagina van Metropool en het YouTubekanaal van Metropool.

Bo Enschede blog tips
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs