Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Lizetbeek Nl 04062019 67Geschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

Cultuur op afstand

Leestijd 2-3 min

Wist je dat je ook heel cultureel kunt doen op afstand? Ik verzamel alle nieuwe culturele initiatieven uit Enschede hieronder!

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus, hebben helaas ook alle culturele instellingen in Enschede hun deuren dicht moeten doen. Geen theatervoorstellingen, geen films, geen concerten of andere culturele uitstapjes. Maar wist je dat je ook heel cultureel kunt doen op afstand? Ik verzamel alle culturele initiatieven uit Enschede hieronder!

Mis jij nog een initiatief? Stuur ons dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail ons naar [email protected]. Deze blog wordt continu bijgewerkt.

Kunst in huis

Thuis genieten van kunst

Helaas is het Rijksmuseum Twenthe gesloten voor publiek. Toch kan iedereen genieten van de prachtige collectie van het museum op hun speciale collectiewebsite. Bekijk bijvoorbeeld de bijzondere webexpositie van De Naakte Waarheid. Die tentoonstelling over wie we zijn als mens en hoe we zo zijn geworden was vorig jaar nog in het museum te zien. Bekijk hier alle webexposities.

Expositie op afstand

Maak kennis met Double, een op afstand bestuurbare robot. Nu Tetem tijdelijk gesloten is, kun je met Double op een unieke manier in de expositieruimte rondrijden en kijken. Je kunt Double van 26 maart tot 1 juni elke donderdag en zondag gebruiken tussen 14:00-16:00 uur. Lees hier meer over Double en hoe je hem kunt gebruiken!

Muur van veerkracht

Op de muur van Broekhuis Enschede worden er verschillende bijdragen (teksten, afbeeldingen en/of gedichten) geprojecteerd. De bijdragen zijn geschreven door verschillende bekende Enschedeërs en schrijvers. De bijdragen zijn live te zien in hartje Enschede, via een webcam of op Facebook.

Kunst in huis

Theater en film

Met afstand jouw theater

Wilminktheater en Muziekcentrum is helaas ook gesloten. Het Enschedese theater waar je normaal samenkomt om je te verwonderen, te lachen, te genieten en te beleven. Toch brengen ze de komende weken het theater naar jou toe. Op hun website verzamelen ze de komende weken mooie culturele (online) verhalen en activiteiten en blijven ze je meenemen in de wereld van het theater. Kijk bijvoorbeeld online de musical Oliver! of kijk theaterspektakel Stork! terug op YouTube. Bekijk nu de website.

Filmtheater in je eigen huis

Bij Concordia kun je altijd terecht voor de nieuwste films en documentaires. Deze zijn ook allemaal thuis te zien via Picl. Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op Nederlandse cinema en arthousfilms. Films kijken via Picl is heel eenvoudig. Log in, betaal en kijk de film! Naast arthousefilms zijn er ook films te zien die geschikt zijn voor de hele familie. Popcorn erbij en je hebt een hele gezellige culturele middag of avond! Bekijk hier alle beschikbare titels.

Online jeugdtheatervoorstellingen kijken

Het Enschedese jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck brengt de voorstellingen naar je toe met het online platform Sonnevanck Online. Op dit gratis platform kunnen voorstellingen bekeken worden, wordt inspiratie voor thuisonderwijs op het gebied van cultuureducatie gegeven en neemt Theater Sonnevanck je mee in zijn rijke geschiedenis.

Film Concordia Enschede

Dagelijkse cultuurtips

Dagelijkse dosis Vitamine C

Cultuur snuiven op locatie gaat voorlopig even niet, daarom brengt Concordia je een dagelijkse dosis Vitamine C(ultuur). Schrijf je hier in en krijg dagelijks vier culturele thuistips in je mailbox!

Cultuurtip van de dag

De cultuurcoach van Enschede, Jacintha Blom, geeft op haar Cultuur in Enschede Facebookpagina bijna dagelijks een culturele tip. Kun jij wel wat culturele inspiratie gebruiken? Volg dan nu haar Facebookpagina.

Dit kun je thuis doen

Techniek workshops voor thuis

Tetem helpt graag bij het verzorgen van gave workshops waarbij kinderen kennis maken met techniek en zo hun technische vaardigheden ontwikkelen. Tetem heeft daarom speciale workshop pakketjes ontwikkeld. Op deze website staat meer informatie over de verschillende soorten pakketten en hoe je ze kunt bestellen voor de kinderen. De verschillende pakketten zijn geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Leren coderen en programmeren

Roombeek Cultuurpark Educatie heeft een gratis online leerlijn uitgebracht: [email protected] Basisschoolkinderen uit groep 5 t/m groep 8 kunnen via een speciale website kosteloos aan de slag met het volgen van lessen in programmeren en coderen. Op de website van Tetem vind je meer informatie over deze online leerlijn.

Bibliotheek Enschede

Ken je de luisterbieb al? Speciaal voor iedereen die nu thuis zit zijn er extra luisterboeken toegevoegd. Ze zijn gratis te beluisteren via Bibliotheek Enschede. Ook als je geen lid bent.

Volg tekenles online via Youtube

Via het Youtube kanaal van Beeldbinder (Danielle Spoelman) kun je gratis online tekenlessen volgen. Iedere dag komt er een nieuw filmpje online met uitleg en kleine opdrachten. Iedereen kan meedoen, zelfs als je denkt dat je niet kunt tekenen.

After-corona expositie

Theatermakerij Enschede roept iedereen op om te bouwen aan een after-corona expositie. Bekijk hier hun oproep en stuur jullie mooiste teksten, scènes, liedjes, muziek, schilderijen, foto’s, tekeningen, gedichten, vlogs en nog veel meer op. Als het coronavirus ons minder in zijn greep heeft, organiseren ze een expositie waarin alle gemaakte items te zien zullen zijn. Iedereen kan meedoen en je kunt ook nog hele leuke prijzen winnen.

Tetem Enschede workshops

Lizetbeek Nl 04062019 67
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

Bo is zeven jaar geleden vanuit het pittoreske Renkum naar Enschede verhuisd voor haar studie en sindsdien compleet verliefd op de stad. Ze laat je graag zien waarom ze zo dol is op Enschede en waarom jij dat ook zou moeten zijn.

Misschien vind je dit ook leuk

Toon alle blogs