Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Verhoef 2 - Enschede PromotieGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

Cultuur op afstand

Leestijd 2-3 min

Wist je dat je ook heel cultureel kunt doen op afstand? Ik verzamel alle nieuwe culturele initiatieven uit Enschede hieronder!

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus, hebben helaas ook alle culturele instellingen in Enschede hun deuren moeten sluiten. Geen theatervoorstellingen, geen films, geen concerten of andere culturele uitstapjes. Maar wist je dat je ook heel cultureel kunt doen op afstand? Ik verzamel alle culturele initiatieven uit Enschede hieronder!

Let op: deze blog is nog niet aangepast sinds de nieuwe versoepelingen. Het kan zijn dat onderstaande informatie niet actueel is.

Theater en film

Met afstand jouw theater

Wilminktheater en Muziekcentrum is het Enschedese theater waar je normaal samenkomt om je te verwonderen, te lachen, te genieten en te beleven. Om het theater naar je toe te brengen, hebben ze op hun website mooie culturele (online) verhalen en activiteiten verzameld. Kijk bijvoorbeeld voorstellingen of de mooiste liedjes en verhalen op WM | TV. Of lees mooie verhalen en luister muziek via het theatrale online platform WM | Digitaal. Bekijk de website of het YouTubekanaal voor nog veel meer online theater.

Filmtheater in je eigen huis

Bij Concordia kun je altijd terecht voor de nieuwste films en documentaires. Deze zijn ook allemaal thuis te zien via Picl. Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op Nederlandse cinema en arthousfilms. Films kijken via Picl is heel eenvoudig. Log in, betaal en kijk de film! Naast arthousefilms zijn er ook films te zien die geschikt zijn voor de hele familie. Popcorn erbij en je hebt een hele gezellige culturele middag of avond! Bekijk hier alle beschikbare titels. Ook kun je hier de registratie zien van de aandoenlijke voorstelling Coco kan het! (2+) die in het kader van de Nationale Voorleesdagen 2021 werd gespeeld.

Online jeugdtheatervoorstellingen kijken

Het Enschedese jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck brengt de voorstellingen naar je toe met het online platform Sonnevanck Online. Op dit gratis platform kunnen voorstellingen bekeken worden, wordt inspiratie voor thuisonderwijs op het gebied van cultuureducatie gegeven en neemt Theater Sonnevanck je mee in zijn rijke geschiedenis. Daarnaast startte Theater Sonnevanck met een collectief van gezelschappen het online platform Podiumkids. Hier kun je een grote verscheidenheid aan familievoorstellingen op het gebied van muziek, dans en theater bekijken.

De Theatermakerij zit niet stil

Ondanks de corona maatregelen zitten ze bij De Theatermakerij niet stil. Zo werken ze aan educatie projecten en word je via de Facebookpagina van De Theatermakerij op de hoogte gehouden van nieuwe initiatieven.

Sonnevanck theater

Kunst in huis

Bezoek Rijksmuseum Twenthe virtueel

Helaas is het Rijksmuseum Twenthe gesloten voor publiek. Maar het museum heeft nu wel haar deuren virtueel geopend. Maak een virtuele tour door de Schatkamers of geniet van de prachtige collectie en verschillende webexposities.

Bezoek de Wunderkammer van De Museumfabriek

De Museumfabriek biedt online-activiteiten aan, waardoor je het museum tóch kunt bezoeken. Via de website van De Museumfabriek kun je een virtuele tour maken door de Wunderkammer. In deze spannende collectiepresentatie maak je in een groot aantal kabinetten kennis met de wonderen van de wereld. Ook kun je hier leuke video's bekijken over verschillende schatten die er in het depot liggen opgeslagen.

Expositie op afstand bij Tetem

Ook bij Tetem is er online genoeg te doen! Bekijk de voorstellingen bijvoorbeeld door de ogen van op afstandbestuurbare robot Double. Via [email protected] vind je allerlei leuke opdrachten voor kids, jongeren en volwassenen die je thuis kunt maken.

Kunst in huis

Dagelijkse cultuurtips

Dagelijkse dosis Vitamine C

Cultuur snuiven op locatie gaat voorlopig even niet, daarom brengt Concordia je een dagelijkse dosis Vitamine C(ultuur). Schrijf je hier in en krijg dagelijks vier culturele thuistips in je mailbox!

Cultuurtip van de dag

De cultuurcoach van Enschede, Jacintha Blom, geeft op haar Cultuur in Enschede Facebookpagina bijna dagelijks een culturele tip. Kun jij wel wat culturele inspiratie gebruiken? Volg dan nu haar Facebookpagina.

Dit kun je thuis doen

Techniek workshops voor thuis

Tetem helpt graag bij het verzorgen van gave workshops waarbij kinderen kennis maken met techniek en zo hun technische vaardigheden ontwikkelen. Tetem heeft daarom speciale workshop pakketjes ontwikkeld. Op deze website staat meer informatie over de verschillende soorten pakketten en hoe je ze kunt bestellen voor de kinderen. De verschillende pakketten zijn geschikt voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Leren coderen en programmeren

Roombeek Cultuurpark Educatie heeft gratis programmeer workshops uitgebracht: [email protected] Kinderen en jongeren van 8 t/m 15 jaar kunnen via een speciale website kosteloos aan de slag met het volgen van workshops in programmeren en coderen. Op de website van Tetem vind je meer informatie over deze programmeer workshops.

Ga aan de slag met een DIY pakket van De Blije Naald

Zin om lekker creatief bezig te zijn? Dan kun je thuis aan de slag met de DIY pakketten van De Blije Naald. Maak bijvoorbeeld een schedel of vlinder beplakt met drijfhout voor aan de muur. Bekijk de website van De Blije Naald voor alle informatie!

Geniet van livestream programma's met MetroTV

Metropool verzorgt elke donderdag een livestream avond waar artiesten live muziek maken, praten over muzikale onderwerpen en nog veel meer. Je vindt de livestream vind je op de volgende plekken: de website van Metropool, Facebookpagina van Metropool en het YouTubekanaal van Metropool.

Tetem Enschede workshops
Bo Verhoef 2 - Enschede Promotie
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs