Door Social Media & Content Marketeer Bo
 - Uit in Enschede

Studeren buiten de deur in Enschede

Thuis of in de bibliotheek van de universiteit/hogeschool studeren kan fijn zijn, maar soms ben je op zoek naar een andere plek om verslagen te typen of te leren voor tentamens. Gelukkig zijn er in Enschede genoeg leuke en fijne studieplekken waar je met je laptop kunt gaan zitten. Fijne stoelen, gratis Wi-Fi, een stopcontact om je laptop en/of telefoon op te laden en een menukaart vol broodjes en verschillende soorten drankjes. Wat wil je nog meer?!

Bibliotheek Enschede + Stoet

Houd je van een rustige werkplek en de stilte van een bibliotheek? Dan zit je bij Bibliotheek Enschede helemaal goed! De bieb is een hele fijne plek om je even terug te trekken en volledig te focussen. Ben je de totale stilte zat en krijg je trek? Dan hoef je alleen maar je spullen op te pakken en te verhuizen naar een tafeltje bij Stoet. Stoet is een populaire plek in de binnenstad om te werken en/of studeren en je zal hier dan ook echt niet de enige zijn met een laptop voor je neus. Daarnaast heeft Stoet ook nog eens een hele uitgebreide menukaart met broodjes, salades, soep, bowls en pannenkoeken. Heel fijn als je een dagje flink aan de bak wilt (of moet) gaan.

Twentsche Foodhal

Deze studieplek zit niet in het centrum en is misschien ook niet de eerste plek waar je aan denkt bij een werkplek. Van donderdagavond t/m zondag is de Twentsche Foodhal namelijk de perfecte locatie om heerlijk uitgebreid te tafelen en te borrelen. Toch is de Foodhal doordeweeks van 09:00-17:00 uur geopend voor iedereen die rustig wilt studeren of werken. Er zijn veel verschillende zitplekken met oplaadpunten en tussen 11:30 en 14:30 uur kun je heerlijke broodjes, salades en smoothies bestellen.

Bagels & Beans

Ik denk dat Bagels & Beans mijn allereerste buiten-de-deur-studieplek was. De relaxte sfeer in het café en de fijne gerechten op de kaart, zorgden ervoor dat ik een hele dag in alle rust kon studeren. Neem plaats aan de grote tafel achterin of mijn favoriet: kies een plekje aan het raam. Zo kun je af en toe ook nog lekker naar buiten staren naar iedereen die langsloopt of fietst.

Koffie in Enschede - studeren - Uit in Enschede

Coffee Fellows

Moet je samenwerken of overleggen voor een project of wil je gewoon even zitten zonder te veel poeha om je heen? Neem dan plaats bij Coffee Fellows. Haal een goed belegde bagel en een heerlijke kop koffie op bij de bar en neem plaats aan de stamtafel of op een stoel aan het raam. Een goede plek om gewoon even je ding te doen.

Museumcafés

Kun je wel een hele inspirerende omgeving gebruiken? Probeer dan eens de museumcafés van De Museumfabriek of Rijksmuseum Twenthe uit. Bij beide museumcafés kun je optimaal gebruik maken van het draadloos internet, terwijl je geniet van een lekkere lunch of gezonde sapjes. Met je collegekaart kun je zelfs gratis beide musea bezoeken! Een perfectere combinatie dan rust en inspiratie is er bijna niet

Wallstreet

Een speciale studieruimte vanuit Universiteit Twente, De Veste en Student Union. Een ideale plek om echt rustig te studeren. Deze studieplek heeft ruime openingstijden rondom tentamenweken en zit midden in het centrum. Helaas geen uitgebreide lunchkaart, maar gewoon een koffieautomaat die je zelf moet bedienen. Hier raak je in ieder geval niet afgeleid door allerlei lekkere gerechten om je heen en je spendeert ook niet te veel geld aan eten en drinken!

Studieplek Enschede van bovenaf - Uit in Enschede

Meisje Koffiegeschenk

Ben jij in de ochtend erg productief? Deze hotspot in de binnenstad is op maandag t/m zaterdag al om 08:00 uur geopend! Eind 2019 is Meisje uitgeroepen tot beste koffiezaak van Enschede, dus voor de gewenste dosis cafeïne zit je hier helemaal goed. Krijg je trek tussen het studeren door? De gerechten op de kaart hebben allemaal een Molukse of Twentse twist. Dat is nog eens iets anders!

Moeke

Even studeren bij Moeke: een hele goede keuze! Een perfecte werkplek om even af te spreken voor een projectvergadering, om samen verslagen te typen of keihard te blokken voor een tentamen. Neem plaats op de banken buiten als de zon schijnt of kies een knus zitje binnen uit. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat je ook bij Moeke de hele dag door de beste koffie, de lekkerste broodjes en andere lekkernijen kunt bestellen. Niet te vergeten: deze hotspot is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat geopend. Voor als je écht hard wilt gaan studeren.

SamSam

Proef de unieke rustige sfeer van SamSam en je wilt niet meer ergens anders zitten. Een perfecte plek om met je laptop voor je neus te genieten van een lekkere latte met een van de gezonde gerechten van de uitgebreide menukaart. Ik heb al heel wat uurtjes met mijn laptop en studieboeken op het terras van SamSam doorgebracht. Klaar met studeren? Dan kun je lekker blijven plakken voor een hapje eten of een filmpje bij Concordia.

Studieplek Enschede - Uit in Enschede
Studieplek in Enschede

Heel Bijzonder

Even wat anders dan anders. Dat is de beste manier om deze werkplek te beschrijven. Bij Heel Bijzonder word je geholpen door mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Ze krijgen hier de begeleiding die ze nodig hebben om uiteindelijk weer door te stromen naar een reguliere baan. Door hier te gaan werken help je jezelf niet alleen aan studiepunten, maar help je gelijk ook anderen! Daarnaast is alles wat je ziet in dit café te koop, van de meubels tot aan de (woon)accessoires. Ook vind je hier de enige cookie-doughbar van de regio en kun je hier de lekkerste taarten en broodjes bestellen. Ik heb je gewaarschuwd!

Ben je al bekend met Study in Enschede op Instagram? Hier lees je de leukste feitjes en handige tips voor studenten in Enschede!

 - Uit in Enschede
Bo
Social Media & Content Marketeer

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.