Door Stagiair Marketing & Communicatie Zoë
 - Uit in Enschede

High tea'en in Enschede

Wie houdt er nou niet van gezellig een kopje thee drinken met lekkere versnaperingen? Scones, taart, quiche en nog veel meer zoete en hartige hapjes. Ga met een groep vriendinnen of maak er een moeder-dochteruitje van. Bekijk mijn tips voor de leukste high tea locaties in Enschede.

1. Theetuin Schuif 's aan

Kom tot rust na een wandel- of fietstocht bij theetuin Schuif ‘s aan. Alle zoetigheid en hartigheid wordt door gastvrouw Jolande zelf gebakken. Ook de Iced Tea & Lemonade is home made. Hier kun je niet alleen lekker high teaën, maar ook bloemen plukken en workshops volgen. Alles voor een middag vol plezier!

Der grüne Garten mit Bäumen und Sitzgelegenheiten bei Teegarten Schuifs Aan in Enschede - Uit in Enschede
Theetuin Schuif's Aan

2. Fellini

Bij Fellini in de Marktstraat kun je genieten van een compleet verzorgde high tea. Geniet hier van scones, muffins, petit fours, panacotta en sandwiches. Bij dit moderne Italiaanse restaurant in de binnenstad wordt alles met veel liefde bereid.

Let op: Fellini is nu tijdelijk aan het verbouwen.

3. Theetuin Ik & mijn Moeder

Bij dit Theetuin Ik & mijn moeder in het Wooldrikspark wordt de high tea met erg veel liefde verzorgd. Je krijgt een stukje quiche, warme crostini met geitenkaas, de overheerlijke bekende witte tobleronetaart, carrotcake, caramelfudge en nog veel meer. Is het slecht weer? De theehuiskamer is een gezellig ingerichte kamer met een echt huiskamergevoel waar de kachel brandt. Zomers kan je genieten in de prachtige Engelse aangelegde tuin. Je kunt hier ook een high tea voor kinderen krijgen, hoe leuk voor een kinderfeestje!

 - Uit in Enschede
Theehuis Ik & Mijn Moeder

4. Heel Bijzonder

Smakelijk en sfeervol high teaën in het centrum van Enschede kan bij Heel bijzonder. Ze hebben smakelijke zelfgemaakte hapjes en zijn uniek in de regio met een cookie-doughbar. Je kunt hier ook een high tea to go laten bezorgen of een high ranja organiseren! Zie je iets moois in de inrichting? Dan kun je dat gewoon kopen.

5. Mrs. Brown

Voor een lekkere high tea ben je bij dit hippe zaakje in de binnenstad aan het goede adres. Naast een mooie inrichting heeft Mrs. Brown heerlijk geurende muffins en echt hemelse taartjes. Bij een high tea krijg je een etagère gevuld met mini cheesecakes, brownies, zelfgemaakte quiche en nog veel meer heerlijke verwennerijen.

6. Theetuin de Oale Zessprong

High tea, cream tea of afternoon tea, bij dit theetuin de Oale Zessprong in de natuur kun je lekker uitrusten en genieten van de met liefde gemaakte high tea's met vers gemaakte kokosrepen en boomgaardtaartjes. Liever toch iets gezonder? Ze hebben ook een low tea, met gezonde hapjes. Mijn tip? Ga overnachten in het bijbehorende romantisch ingerichte bed & breakfast.

De Oale Zessprong Enschede - theetuin Usselo - Uit in Enschede
De Oale Zessprong

7. Melan

Lekker bijkletsen met lekkere hapjes of uitrusten na het shoppen? Het sfeervolle Melan is gevestigd in hartje centrum. Hier kun je een mini of een luxe high tea krijgen, boordevol verse lekkernijen. Geniet van je middag met verse thee en heerlijke warme en zoete hapjes.

8. ETN

Eet jij toch het liefst vegan? Bij ETN bieden ze naast salades ook een hemelse vegan high tea aan uit hun vegan bakkerij. Van chocolate bomb en lemoncurd slices tot gezonde dadelballetjes, voor ieders is er wat lekkers. Door verse, lokale producten te gebruiken biedt ETN jou een gezonde én milieubewuste maaltijd.

9. Van Doorn & Doorn

Geen zin in al die calorierijke hapjes? Van Doorn & Doorn biedt niet zomaar een high tea aan, maar een healthy High Tea. Bij deze hippe hotspot op Roombeek kun je gezond, maar toch lekker eten. Je krijgt hier scones, huisgemaakte jam en lemon curd, taart, hartige hapjes, sandwiches en een seizoensgebonden voorgerecht.

10. De Branderie

Bij de Branderie aan het H.J. van Heekplein start je met een verse soep of smoothie en een glas verse jus. Deze high tea wordt geserveerd met verse thee en een etagère met zoete en hartige hapjes uit de bakkerij. Liever koffie? Ze maken met de espressomachine graag de lekkerste koffies voor jou!

Terras van ETN Saladebar in de Haverstraatpassage in Enschede. - Uit in Enschede
Terrasse von Van Doorn en Doorn in Enschede - Uit in Enschede
High Tea bij De Branderie in de binnenstad van Enschede. - Uit in Enschede
ETN, Van Doorn & Doorn, De Branderie

11. Intratuin

Geniet van verse soep van het seizoen, groentesticks met een verse dip, een heerlijke crumble, chocolade cannelloni en de welbekende toffe makkers bij Intratuin. Er wordt gewerkt met verse en verantwoorde producten en de bereiding vindt plaats onder je neus! De uitstraling van het restaurant is fris en eigentijds en biedt leuke zitplekken.

12. Gastrobar Bij Rozendaal

Een uitgebreide High Tea op Roombeek. Gastrobar Bij Rozendaal legt je helemaal in de watten met heerlijke hartige en zoete hapjes. Met o.a. carpaccio, verschillende belegde broodjes, maar ook chocolade en friandises. Klinkt goed toch?

Mis je nog een high tea plekje in Enschede?? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

 - Uit in Enschede
Zoë
Stagiair Marketing & Communicatie

Zoë is geboren en getogen in Losser. Ze woont sinds kort in het centrum van Enschede, waar ze geniet van de bruisende stad. Ze studeert International Business aan het Saxion en liep in 2020 stage bij Enschede Promotie.