Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Enschede blog tipsGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

De leukste lockdown uitjes en avondactiviteiten

Leestijd 2-3 min

Ben je op zoek naar leuke tips voor lockdown uitjes en avondactiviteiten (voor thuis)? Met deze tips kun jij je zeker vermaken met vrienden, familie, collega's of wie dan ook!

Deze weken zijn er, zoals we allemaal weten, helaas weinig dingen die je kunt doen in de avond. Veel locaties zitten dicht en activiteiten gaan helaas niet door. Daarnaast kun je natuurlijk niet echt met groepen afspreken nu. Maar er zijn nog genoeg avondactiviteiten te doen! Online pubquizzen, escape rooms, wandelingen en spelletjes. Er is zo veel keuze! Dus trommel je vrienden, collega's, buren, familieleden op online en plan een gezellig (online) avondje vol spelletjes.

Let op: Kijk op de kanalen van de locaties voor de meest actuele informatie. Deze blog wordt continu aangevuld.

Online escape rooms

Escape rooms zijn erg leuk voor iedereen die gek is op raadsels en puzzelen. Normaal gesproken zijn er zowel overdag als 's avonds allerlei verschillende escape rooms te boeken in Enschede, maar helaas zijn ze nu gesloten. Nu zijn er gelukkig wel online escape rooms die je kunt doen met je vrienden! Iedereen kan vanuit zijn of haar eigen huis of in groepjes vanuit één huis deelnemen aan de escape room. Zo heb je toch nog een leuk (online) uitje.

Let's Escape heeft een leuke online escape room (De Erfenis) waar je wordt meegenomen in het verhaal van de Freule Van Hier tot Ginther en haar huisrobot Gregg. Kijk hier voor meer informatie over deze escape room.

Escape de kist is nog zo'n leuk initiatief waarbij je een escape kist thuis krijgt met daarin allerlei puzzels, geheimschriften en andere attributen. De oplossing van een spel gevonden? Deze past bij één van de vele hangsloten die ook in de kist verstopt zitten. Via deze sloten kom je iedere keer weer in een nieuwe verborgen ruimte. Een echte escape ervaring dus, maar dan bij jou thuis! Er zijn verschillende kisten op locatie te bestellen. Bekijk de Facebookpagina van Escape de kist Enschede voor nog meer up to date informatie.

De erfenis escape room enschede

De Erfenis escape room

Escape de kist

Escape de kist

Online pubquiz

Een quiz op afstand kan heel leuk zijn. Vooral als je een gevarieerde groep hebt. Een avond even een keer iets anders dan een film of serie of virtuele borrel én je kunt meteen even je algemene kennis testen.

Let's Quiz, bekend van Eetcafé Bij Flip, houdt geregeld online een live quiz. Hieraan zijn verschillende thema's gekoppeld en alles wordt live gestreamd. Via de Facebookpagina van Let's Quiz kun je in de gaten houden wanneer er weer een nieuwe quiz plaatsvindt. De quizes duren ongeveer twee uur en er zijn vaak verschillende rondes. Je kunt zowel gratis als betaald mee doen, dan steun je ook nog eens de organisatoren.

Lets Quiz

Let's Quiz

Een spelletje doen

Ik ben gek op bordspellen en heb er echt tientallen in huis. Een avond spellen spelen met vrienden vind ik dan ook echt heel leuk. Helaas kan dat nu niet met zoveel personen. Een andere optie is samen een spel spelen op afstand! Hoe dat werkt? Zorg ervoor dat jij en de mensen met wie je een spelletje wilt spelen hetzelfde spel in huis hebben. Misschien hebben jullie toevallig al hetzelfde spel thuis en anders kun je uiteraard bij Comicasa een spel bestellen. Denk bijvoorbeeld aan de spellen Qwixx, Keer op Keer of Clever. Maar ook 30 seconds kan met een beetje een goede verbinding online. Veel plezier!

Voorstellingen bekijken vanuit huis

Helaas zijn ook de theaters en poppodia nog gesloten, een voorstelling bekijken in real life zit er daardoor helaas niet in. Toch hebben ook zij verschillende opties waardoor je toch 's avonds een voorstelling kunt bijwonen, maar dan vanuit je eigen woonkamer! Bekijk het programma van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en zie welke voorstellingen jij online kunt streamen. Datzelfde geldt voor bijvoorbeeld Concordia, wil jij alle opties op het gebied van cultuur in de avond bekijken? Lees het in deze blog over 'Cultuur op afstand'.

Avondwandelingen

Wil je er toch nog lekker op uit in de avond, dan is wandelen één van de weinige mogelijkheden die er nog is. We zijn daarom weer vol aan het wandelen geslagen sinds de lockdown. Hieronder lichten we een paar leuke avondwandelingen voor je uit.

Stadswandeling 053:Bij deze wandeling maak je een rondje langs verschillende horecazaken. Een heerlijk coronaproof uitje voor als je 's avonds nog van je favoriete restaurants wilt genieten op een actieve en gezellige manier.

Stadswandeling Enschede: Door de bossen wandelen is 's avonds niet altijd even fijn. In de stad zelf is alles gewoon verlicht en kun je toch nog even een frisse neus halen. Ontdek tijdens deze anderhalf uur durende wandeling de historie en bijzonderheden die het centrum van Enschede te bieden heeft. Een heerlijke wandeling om Enschede eens goed te ontdekken.

Feestjes bij jou aan huis of online

Café de Pimpelaar organiseert sinds de avondlockdown graag een feestje bij jou thuis. Zij komen bij je thuis met een partytruck. Zit je thuis met een klein gezelschap en heb je zin in een feestje? Vanuit de bus verkoopt Café de Pimpelaar verschillende alcoholische versnaperingen en wordt er gezorgd voor muziek en gezelligheid. Een uniek uitje voor zowel doordeweeks als in het weekend. Houd de Facebookpagina van Café de Pimpelaar in de gaten voor meer informatie.

Naast al deze gezellige activiteiten, worden er ook regelmatig online livestreams georganiseerd om je woonkamer om te toveren tot een huisdisco. Al deze online feestjes en ook andere online activiteiten verzamelen we in onze agenda.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief hieronder.

Heb jij nog meer online uitjes tips? Laat het ons weten en stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

Bo Enschede blog tips
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs