Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Verhoef 2 - Enschede PromotieGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

De leukste online uitjes en activiteiten in Enschede

Leestijd 2-3 min

Ben je op zoek naar leuke tips voor online activiteiten voor thuis? Met deze tips kun jij je zeker vermaken met vrienden, familie, collega's of wie dan ook!

Deze weken zijn er, zoals we allemaal weten, helaas weinig dingen die je kunt doen. Veel locaties zitten dicht en veel activiteiten gaan helaas niet door. Daarnaast kun je natuurlijk niet echt met groepen afspreken nu. Maar wist je dat er in Enschede heel veel online activiteiten en uitjes mogelijk zijn?! Online pubquizzen, escape rooms, bingo's en spelletjes. Er is zo veel keuze! Dus trommel je vrienden, collega's, buren, familieleden op online en plan een gezellig online avondje vol spelletjes.

Let op: deze blog is nog niet aangepast sinds de nieuwe versoepelingen. Het kan zijn dat onderstaande informatie niet actueel is.

Online escape rooms

Escape rooms zijn erg leuk voor iedereen die gek is op raadsels en puzzelen. Normaal gesproken zijn er allerlei verschillende escape rooms in Enschede, maar in deze tijd kun je daar helaas niet heen. Nu zijn er gelukkig wel online escape rooms die je kunt doen met je vrienden! Iedereen kan vanuit zijn of haar eigen huis deelnemen aan de escape room. Zo heb je toch nog een leuk (online) uitje.

Let's Escape heeft een leuke online escape room (De Erfenis) waar je wordt meegenomen in het verhaal van de Freule Van Hier tot Ginther en haar huisrobot Gregg. Kijk hier voor meer informatie over deze escape room.

Bij Tetem kun je vanaf 11 maart ook een online escape room: I want to delete it all, but not now. In deze escape room ga je als privédetective op zoek naar de antwoorden achter de vermissing van Rosa. Tijdens deze zoektocht word je geconfronteerd met persoonlijke dilemma's over aspecten zoals online verslaving, privacy en verantwoordelijkheid. Je kunt nu al een plekje reserveren voor wanneer de escape room gelanceerd wordt.

De erfenis escape room enschede

De Erfenis escape room

Online pubquiz

Een quiz op afstand kan heel leuk zijn. Vooral als je een gevarieerde groep hebt. Een avond even een keer iets anders dan een film of serie of virtuele borrel én je kunt meteen even je algemene kennis testen.

Let's Quiz, bekend van Eetcafé Bij Flip, heeft elke zaterdag een online live quiz. De quiz duurt twee uur, er zijn verschillende rondes en alles wordt live gestreamd! Je kunt zowel gratis als betaald mee doen, dan steun je ook nog eens de organisatoren!

Café de Pimpelaar organiseert elke woensdagavond een online pubquiz. Een leuk online uitje middenin de week, voor als het weekend al vol zit met (online) plannen!

Online bingo

Nu zijn er wel online escape rooms en pubquizzen, maar ook een online bingo werkt heel goed op afstand! Zo houdt Let's Quiz af en toe een gave muziekbingo (houd hun Facebook en onze agenda in de gaten voor een nieuwe editie). Ook VroegZat organiseert eens in de zo veel tijd een gave livestream inclusief heerlijke foute gezellige bingo.

Online bingo Enschede

Een spelletje doen

Ik ben gek op bordspellen en heb er echt tientallen in huis. Een avond spellen spelen met vrienden vind ik dan ook echt heel leuk. Helaas kan dat nu niet echt. Maar je kunt wel samen een spel spelen op afstand! Hoe dat werkt? Zorg ervoor dat jij en de mensen met wie je een spelletje wilt spelen hetzelfde spel in huis hebben. Misschien hebben jullie toevallig al hetzelfde spel thuis en anders kun je uiteraard bij Comicasa een spel bestellen. Denk bijvoorbeeld aan de spellen Qwixx, Keer op Keer of Clever. Maar ook 30 seconds kan met een beetje een goede verbinding online. Veel plezier!

Online feestjes

Naast al deze gezellige activiteiten, worden er ook regelmatig online livestreams georganiseerd om je woonkamer om te toveren tot een huisdisco. Al deze online feestjes en ook andere online activiteiten verzamelen we in onze agenda. Zoals bijvoorbeeld deze gave vrijdagmiddagborrel van VRIJ.

Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Volg ons dan op Facebook of schrijf je in voor onze nieuwsbrief hieronder.

Heb jij nog meer online uitjes tips? Laat het ons weten en stuur ons een berichtje via Facebook of Instagram! Mailen kan natuurlijk ook.

Bo Verhoef 2 - Enschede Promotie
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo Verhoef

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs