Door Stagiair Marketing & Communicatie Zoë
 - Uit in Enschede

Ontbijten in Enschede

Elke dag weer datzelfde boterhammetje met hagelslag of die yoghurt met muesli, het moet toch saai worden. In deze blog vind je daarom de fijnste plekken voor ontbijt of brunch in Enschede op een rijtje, zodat je weet waar je naartoe moet om je dag smakelijk te beginnen!

Eindeloos veel bagelkeuze

Bij deze hippe hotspot Bagels & Beans kun je met bagels ontbijten! Ontbijt met een verse bagel en een lekker sapje. Er heerst een relaxte sfeer en het is perfect om even bij te kletsen of om er te werken. Kortom, je kunt hier gewoon genieten, of dat nou doordeweeks of in het weekend is. Ben jij al bekend met dit leuke bagel concept in Enschede?

Proef de Turkse sfeer

Als je hier naar binnen loopt, komen de heerlijke geuren je al tegemoet. De droom van Eethuis Toros was om traditionele gerechten op een moderne wijze te introduceren. De Turkse keuken, snel en makkelijk, maar ook vers, gezond, verantwoord en uniek in zijn soort. Daarom kun je hier genieten van een all you can eat ontbijt met verse Turkse thee.

Ontbijten met een Moluks tintje

Bij Meisje kun je al vanaf acht uur terecht om te ontbijten met een Moluks tintje. Je kunt genieten van verse broodjes, havermout en yoghurt. Een echte aanrader is Sarapan: een Moluks ontbijtje. Geniet ondertussen van de schattige inrichting en van alle kunst die er hangt! Dan heb je zeker genoeg inspiratie voor de rest van je dag.

Bagels & Beans in Enschede - Uit in Enschede
Meisje Koffiegeschenk eten drinken Enschede - Uit in Enschede
Eethuis Toros lunch brunch eten drinken Enschede - Uit in Enschede
Ontbijten of brunchen in Enschede

Uitgebreide ontbijtkeuzes in Lonneker

Bij dit gezellige café in Lonneker kun je uitgebreid ontbijten en brunchen. Bij Sprakel eten & drinken kun je van alles kiezen! Zo is er een prachtige brunchplank met onbeperkt koffie en hartige en zoete lekkernijen. Of neem een lekker broodje of uitgebreide lunch.

Bij Stoet is het altijd raak

Stoet: de favoriete ontbijt- en brunchplek van vele Enschedeërs. Waar je ook zin in hebt, Stoet heeft alles! Een guilty of easy breakfast, french toast, pannenkoeken, bowls, wraps. Niets is te gek.

Een goed begin van de dag

Bij de Branderie aan het van Heekplein kun je bijna dagelijks terecht voor een lekker en vers ontbijt. Bij het zogeheten 'goed begin van de dag!' ontbijt krijg je lekkere croissantjes, broodjes, verse jus, fruit, ei, beleg en nog veel meer. Of ga voor een healthy of american variant. Kom je langs na twaalf uur? Dan is er ook een uitgebreide lunchkaart!

Ontbijten en lunchen bij Sprakel in Enschede - Uit in Enschede
Uitgebreid ontbijten in Enschede
Een perfecte start van mijn dag
Zoë

Heerlijk belegde broodjes

Kom gezellig ontbijten bij Joop's broodjes. Je wordt hier verwend met belegde broodjes in de gezellige broodjeszaak. Je hebt hier een ruime keuze aan broodjes, kies bijvoorbeeld voor een club sandwich, broodje warm vlees met pindasaus, broodje zalm of een broodje casselerrib. Tip: Joop heeft ook altijd een broodje van de maand.

Ontbijt of brunch bij Punto Pasta Enschede, leukste ontbijt en brunch hotspots - Uit in Enschede
Frank Charlie lunch ontbijt brunch, eten en drinken in Enschede - Uit in Enschede
Stoet ontbijt brunch lunch eten drinken Enschede - Uit in Enschede
Leuke ontbijt hotspots in Enschede

Brunchen in het weekend

Alleen maar pizza en pasta bij Punto Pasta? Nee zeker niet! Bij Punto Pasta is er elke zaterdag en zondag een heuse ontbijt & brunch kaart. Daarbij krijg je een basis ontbijt/brunch, die je zelf kunt aanvullen met allerlei extra's. Zo stel je dus zelf je eigen uitgebreide ontbijt of brunch samen!

Een uitgebreid buffet

Een ander leuk ontbijt/brunch adres is Van der Valk. Stel je eigen superfood ontbijt samen, geniet van een Engels ontbijt of van een gezonde fruitsalade. En op zondag kun je brunchen, gedurende de gehele brunch wordt er onbeperkt koffie, thee, melk en jus d'orange geserveerd. Ter afsluiting is er een gevarieerd en heerlijk dessertbuffet.

Een kleurrijke hotspot

De stad heeft meer kleur gekregen met de komst van Frank & Charlie. Hier voel je je thuis, maar dan ook écht thuis. Kom je voor een heerlijk ontbijt (ook op zondag trouwens, tip!), een spelletje spelen met daarbij uitgebreide koffie en de lekkerste taartjes of voor een net iets andere lunch dan ergens anders? Dan zit je bij Frank & Charlie goed.

Heb jij een tips voor dit lijstje? Laat het ons weten! Stuur een mail naar [email protected] of stuur ons een berichtje op Facebook of Instagram.

 - Uit in Enschede
Zoë
Stagiair Marketing & Communicatie

Zoë is geboren en getogen in Losser. Ze woont sinds kort in het centrum van Enschede, waar ze geniet van de bruisende stad. Ze studeert International Business aan het Saxion en liep in 2020 stage bij Enschede Promotie.