Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Enschede blog tipsGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

De volgende halte: Perron 22

Leestijd 3 - 4 min

Hotspot Perron 22 heeft een spiksplinternieuwe menukaart en wij proberen hem voor je uit!

In mei 2018 opende Perron 22 haar deuren op het Stationsplein. Een meer passende naam kan haast niet, aangezien het restaurant eigenlijk echt een luxe perron is. Waar je niet alleen in stijl kunt wachten op je trein of op de rest van je gezelschap, maar ook kunt genieten van taart, lunch, diner of een gezellige borrel. Oftewel een perfect begin- of eindpunt van de dag!

Perron22 is sinds eind 2020 gesloten.

Bij het lezen van het menu loopt het water je letterlijk al in de mond!

Het restaurant

Nu was ik sinds de opening al een aantal keer bij Perron 22 geweest, maar nog elke keer word ik verrast als ik er binnen stap. Het interieur is gezellig, divers, industrieel, maar vooral heel hip. Op de begane grond vind je een koffiebar, waar je rustig kunt werken of een lunchafspraak kunt houden. Verder zijn er kleine en grote tafels, biertaptafels en knusse zitjes en overal komt het concept rondom de naam terug, met toffe attributen uit de spoorwereld. Op de eerste verdieping is alle ruimte voor feestjes en verjaardagen en je vindt er het gezellige dakterras! Schijnt de zon volop? Dan is naast het dakterras ook het terras midden op het Stationsplein een aanrader. Met zoveel levendigheid om je heen valt er altijd iets te kijken, terwijl je ondertussen geniet van lekkere hapjes en drankjes.

2018 Perron22 Horeca 7

De koffiebar en koelvitrine

2018 Perron22 Horeca 5

Fijne werkplekken

2018 Perron22 Horeca 8

Loop het perron op

2019 Perron22 Horeca 3

Knusse zitjes

Ik denk dat je me nergens anders vrolijker mee kunt krijgen dan met een borrelplank.

Borrelplanken en toetjes

Maar dan nu waar het natuurlijk eigenlijk om draait: het eten. In april 2019 kwam Perron 22 met een spiksplinternieuwe lunch- en avondkaart en wij mochten heerlijke gerechten testen! Bij het lezen van het menu loopt het water je letterlijk al in de mond. Lunch en comfort food, flammkuchen, freaking burgers, free range chicken en awesome spareribs; en dat is nog maar een greep uit de menukaart(en). Wij beginnen met krakend vers brood met aioli ernaast. Simpel, maar altijd perfect om je knorrende maag tevreden te houden.

Daarna is het tijd voor het echte werk. Ik denk dat je me nergens anders vrolijker mee kunt krijgen dan met een borrelplank. Fijn voor mensen met keuzestress, maar ook voor mensen die gewoon alles lekker vinden en eigenlijk zo veel mogelijk verschillende dingen willen eten. Ik hoor bij die laatste categorie en wanneer de planken op tafel worden gezet, kijk ik naar al het lekkers wat er op ligt. We worden verrast met Chili Cheese Nachos, Sticky Teriyaki Honey Chicken Wings, een Pulled Chicken en een Say Cheese burger en originele Indische Kipsaté. De nacho’s zijn kazig en de jalapeños zorgen voor extra pit. De wings zijn een lekkere zoete tegenhanger naast de spicy bite van de saté, maar die burgers! De Say Cheese burger is een burger zoals je hem verwacht; lekker veel cheddar, goede toppings en een heerlijke saus die het af maakt. Maar de Pulled Chicken is wel een nieuwe favoriet. Het vlees is heerlijk mals en de burger is echt even een keer wat anders. Zeker een aanrader! De hele plank ging op en vingers werden afgelikt. Weer een borrelplank die me gelukkig maakt!

Om de avond compleet te maken, bestelden we ook een Have it all dessert. Als je Perron22 al langer kent dan vandaag, weet je wellicht ook dat hun koelvitrine altijd vol staat met heerlijke zelfgemaakte taarten en andere zoete lekkernijen. Patissier Esmeralda maakt al dit lekkers en daarom kun je sinds kort ook al deze bijzondere taarten, cakes en koeken bestellen via www.22taartjes.nl. Op het toetjesplateau kregen wij heerlijke brownies en homemade cheesecakes voorgeschoteld en dat smaakte zeker naar meer.

2019 Perron22 Horeca

Have it all borrelplank!

Ik denk dat ik nog een aantal tripjes naar Perron 22 moet plannen..

Nog zo veel lekkers te gaan

Wat mij betreft is een avond al snel geslaagd met goed gezelschap en lekker eten en drinken. En dat kan bij Perron 22 zeker weten. Extra leuk: ze organiseren ook heel vaak hele leuke evenementen zoals Hoge Hakken Bubbels Bingo, rooftop party’s en andere toffe feestjes. Ik ben zelf nog niet op een van de evenementen geweest, maar het schijnt dat de bingo een enorme aanrader is voor gegarandeerd een hele gezellige avond met vriendinnen.

Wat ik de volgende keer ga bestellen? Ik vind zo veel van deze nieuwe menukaart verrukkelijk klinken. De Brisket Fries maken me nieuwsgierig en een goede steak gaat er ook altijd wel in. Maar vergeet ook de lunchkaart niet, want ik hoor heel veel goede dingen over de Flammkuchen. Dus ik denk dat ik nog een aantal tripjes naar Perron22 moet plannen.

Bo Enschede blog tips
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs
Avond lockdown
LET OP: op dit moment geldt er een gedeeltelijke lockdown en zijn bijna alle locaties in de stad gesloten vanaf 17:00 uur.
Meer info