Door Social Media & Content Marketeer Bo
 - Uit in Enschede

Ontbrekende winkels in Enschede

Enschede is een echte winkelstad! Je kunt in Enschede een heerlijk dagje uitgebreid shoppen bij alle bekende winkelketens en leuke lokale hotspots. Wij vroegen op onze Facebookpagina (@enschede) welke winkels jullie zouden willen zien in Enschede. Staan deze winkels en restaurants ook op jouw wishlist?

Bershka Enschede

Al jaren roepen velen Enschedeërs dat ze heel graag een Bershka zouden willen in het centrum van Enschede. Deze Spaanse keten bestaat al sinds 1998 en richt zich op dames- en herenkleding en (mode)accessoires. Het zou het eerste filiaal van Bershka in het oosten van het land zijn. Bershka maakt onderdeel uit van het Spaanse moederbedrijf Inditex, waar o.a. ook Zara en Pull&Bear onder vallen.

Lush Enschede

Deze Britse cosmeticaketen staat bekend om haar baanbrekende producten als de bruisende bath bomb, shower jellies en verpakkingsvrije cosmeticaproducten. Enschedeërs zijn blijkbaar gek op badderen en heerlijke geurtjes, want Lush staat samen met Bershka op nummer 1 van gewenste winkels!

Monki Enschede

Deze Zweedse modeketen wordt ook vaak genoemd als we vragen welke winkels mensen zouden willen zien in Enschede. Monki richt zich op kleding, schoenen en accessoires voor vrouwen en meisjes en staat bekend om de hippe streetwear en voorliefde voor denim. Monki is een winkelformule van de H&M groep.

Monki Enschede - Uit in Enschede
Foto: Facebook Monki

Stradivarius Enschede

Eigenlijk zijn alle winkelketens die onder Inditex vallen favoriet in Enschede, want ook dit Spaanse modemerk zou niet misstaan in de winkelstraten. Stradivarius richt zich op modeliefhebbers en jongvolwassenen die op zoek zijn naar trendy en stijlvolle kleding. De collecties bevatten niet alleen kleding en schoenen, maar ook accessoires, juwelen, zonnebrillen en nog veel meer.

Massimo Dutti Enschede

Deze winkelketen is opgericht in 1985 en werd in 1991 overgenomen door Inditex. Eerst richtte het merk zich vooral op herenmode, nu verkopen kleding en accessoires voor dames, heren en kids. Het merk heeft nu nog maar vier filialen in Nederland, Enschede zou dus een mooie toevoeging zijn!

Massimo Dutti Enschede - Uit in Enschede
Foto: Facebook Massimo Dutti

H&M Home Enschede

De H&M is al jaren niet meer uit het straatbeeld van Enschede weg te slaan, toch zouden we ook nog graag een uitbreiding van het merk zien. H&M heeft namelijk ook al jaren een eigen interieurlijn vol prachtige meubels en de leukste woonaccessoires en die lijn zien we graag terug in Enschede.

't Zusje Enschede

't Zusje is een landelijke restaurantketen waar je de hele avond bourgondisch kan genieten met onbeperkt tapas. De restaurants hebben allemaal een gezellige huiselijke sfeer en op de kaart staan tientallen kleine gerechtjes. Er is geen tijdslimiet, dus je kunt er echt de hele avond lang de lekkerste gerechten bestellen!

Yoghurt Barn Enschede

Nederlanders zijn ’s werelds grootste yoghurteters. Bij Yoghurt Barn brengen ze de yoghurt buitenshuis en dat doen ze al bij meer dan tien locaties! Biologisch, vers en verantwoord, maar vooral loei lekker. Dus kom maar op met een Yoghurt Barn in Enschede!

Yoghurt Barn Enschede - Uit in Enschede
Foto: Facebook Yoghurt Barn

TGI Fridays Enschede

Een echte Amerikaanse bar & grill waar het altijd tijd is voor goede cocktails, heerlijk gezelschap en typisch Amerikaans comfortfood. Op dit moment heeft TGI Fridays alleen nog een vestiging in Utrecht en Rotterdam.

Wagamama Enschede

Ruim twintig jaar geleden opende de eerste Wagamama, een restaurant gebaseerd op de snelle Japanse ramenbars. Met een menukaart vol met o.a. heerlijke dumplings, Aziatische salades, steamed buns en ramen, zal dit restaurant zeker niet misstaan in het Enschedese centrum.

Wagamama Enschede - Uit in Enschede
Foto: Facebook Wagamama Netherlands
 - Uit in Enschede
Bo
Social Media & Content Marketeer

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.