Favorieten
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Enschede blog tipsGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

Een zomer vol cultuur

Leestijd 3-4 min

De musea, theaters en bioscopen zijn weer geopend! Daarom nemen we je mee in een zomer vol cultuur in Enschede.

Hoe fijn is het dat alle culturele plekken in de stad hun deuren weer hebben geopend. We kunnen eindelijk weer genieten van tentoonstellingen, voorstellingen, kunst, theater, films, muziek en meer! Met alle kunstzinnige uitjes en creatieve initiatieven wordt cultuur snuiven deze zomer weer heel makkelijk. Leuk voor een dagje of avondje uit in de stad. Ben jij benieuwd wat er deze zomer voor culturele activiteiten zijn in Enschede? Lees dan snel verder!

Wilminktheater muziekcentrum Enschede
Rijksmuseum Twenthe Enschede 1
Wilminktheater muziekcentrum Enschede 1

Vergaap en verbaas je bij de Enschedese musea

De musea in Enschede zijn weer open en hoe! Nieuwe tentoonstellingen, gave kunstwerken en nog meer plezier.

Rijksmuseum Twenthe heeft drie nieuwe tentoonstellingen: een over tien jaar verzamelen in 100 kunstwerken, een van Christiaan Zwanikken met allerlei kinetische sculpturen binnen en buiten en een over de Deense Gouden Eeuw. Stuk voor stuk prachtige tentoonstellingen. Bij deze tentoonstellingen zitten zelfs werken bij die nog niet eerder in Nederland vertoond zijn. Christiaan Zwanikken heeft zelfs een nieuw werk gemaakt, speciaal voor zijn project bij het museum. Zeker een aanrader dus!

In De Museumfabriek word je sinds kort verwelkomd met een driedimensionale, geanimeerde bol. Op deze bol zijn prachtige projecties te zien die jou allerlei verhalen vertellen over de collecties van het museum. Ook is er een nieuwe Wunderkammer (expositieruimte), met onder andere een bijzondere presentatie over de rampen die Enschede door de eeuwen heen heeft doorstaan. Als dat nog niet genoeg nieuws was, is er ook een prachtige tentoonstelling over (oude) instrumenten van Ben Kamphuis.

Natuurlijk is Museum Buurtspoorweg ook weer geopend! Het leukste stoomtreinmuseum van Oost-Nederland heeft de locomotieven weer gepoetst en is klaar voor jouw bezoek. In dit museum kun je maar liefst 85 verschillende locomotieven, rijtuigen en wagons bewonderen (ook rijdend!). Tijdens de rijdagen kun je zelfs een ritje maken in een van de historische stoomlocomotieven. Een heel leuk uitje deze zomer voor jong én oud.

Je vindt alle tentoonstellingen en activiteiten van de musea terug in onze agenda.

De-Museumfabriek Zomer Enschede
Rijksmuseum Twenthe Zomer Enschede
Rijksmuseum Twenthe Zomer Enschede 2
Museum Buurtspoorweg Enschede 2
Museum Buurtspoorweg Enschede

Lachen en genieten van muziek en theater

We kunnen ook eindelijk weer middagen en avondjes uit naar het theater. Muzikanten, cabaretiers, acteurs, musicalsterren en kleinkunstenaars kunnen niet wachten om hun kunsten weer met je te delen.

De agenda van Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede staat weer bol van prachtige voorstellingen en muzikale momenten. Van klassieke concerten tot cabaret en jeugdtheater en er komen nog veel meer mooie activiteiten aan! Hoe fijn is het dat je weer live een concert kunt bijwonen of verhalen tot leven kunt zien komen op het podium zelf. Want zeg nou zelf, dat is toch veel beter dan thuis achter een scherm!

Concordia Film - Theater heeft haar deuren weer geopend voor film, theater en beeldende kunst. In de zalen op de Oude Markt draaien weer prachtige prijswinnende films over uiteenlopende onderwerpen. In diezelfde zalen zijn weer unieke voorstellingen te beleven. In de Langestraat vind je hun expositieruimtes waar eindelijk weer interessante exposities worden getoond. Bij Concordia lopen muziek, film, kunst en theater naadloos in elkaar over, dus is het een echte hotspot voor alle cultuurliefhebbers.

Wilminktheater Muziekcentrum Enschede cultuur
Wilminktheater Muziekcentrum Enschede cultuur 2
Wilminktheater Muziekcentrum Enschede cultuur 3

Zak lekker onderuit en pak een filmpje mee

Voor mijn gevoel hebben we in 2020 en het eerste halfjaar van 2021 allerlei gave films gemist. Enkele films zijn uiteraard verplaatst, maar sommige films (die maar kort hebben gedraaid) komen ook terug in de bios de aankomende weken.

Wat dacht je van de Nederlandse film 'De Slag om de Schelde', de live-action speelfilm over Cruella de Vil of 'Godzilla vs Kong'? Er komen ook hele leuke films aan en de biosagenda staat vol met leuke kinderfilms. Kijk in de agenda van Kinepolis en Cineast voor hun aanbod.

Houd je meer van arthouse of (inter-)nationale topfilms? Dan is Concordia iets voor jou! Deze bijzondere locatie op de Oude Markt heeft authentieke filmzalen waar je spraakmakende films kunt kijken. Kijk voor hun aanbod in de agenda van Concordia.

Concordia film theater zomer
Bo Enschede blog tips
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs
Avond lockdown
LET OP: op dit moment geldt er een gedeeltelijke lockdown en zijn bijna alle locaties in de stad gesloten vanaf 17:00 uur.
Meer info