Shop
Routes
Blog
Nederlands
Sluiten
Bo Enschede blog tipsGeschreven door
Social Media & Content Marketeer Bo

Eten in een reuzenrad

Leestijd 3-4 min

Eind 2021 kon je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat eten en drinken in een reuzenrad in het Volkspark. Wij mochten een kijkje nemen!

Je kon er eigenlijk niet omheen. Eind 2021 stond er een megagroot reuzenrad in het Volkspark. Dit reuzenrad is namelijk het Smakenrad, waar je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in kunt eten en drinken op 50 meter hoogte. Hoe gaaf is dat?! Wij mochten een kijkje komen nemen en ik vertel je graag meer over dit unieke uitje.

Ps. in december 2022 komt het Smakenrad terug naar Enschede! Kijk hier voor meer informatie.

Smakenrad Enschede 1
Smakenrad Enschede 2
Smakenrad Enschede 3

Wat is het Smakenrad?

Het Smakenrad is een initiatief van Bram Verleg van Foodtastic Events en stond eind 2021 in Enschede. Hiervoor stond het rad al in Den Bosch, Groningen, Amsterdam en Breda. Het reuzenrad is 50 meter hoog en beschikt over 27 gondels, die zijn omgetoverd tot kleine sfeervolle privé restaurantjes. Er kunnen 2 tot 5 personen in, maar let op: met vijf personen zit je er wel erg knus bij. De gondels zijn verder helemaal gesloten en winddicht, dus je krijgt het sowieso niet koud! Heb je iets te vieren of wil je de ervaring iets specialer maken? Er is ook een speciale VIP-gondel, meer informatie hierover vind je hier.

Wat kun je er allemaal doen?

Je kunt van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat terecht in het Smakenrad. Er zijn namelijk meerdere opties die je kunt boeken:

  • Coffeetime - een halfuur koffie of thee met wat lekkers van Mrs. Brown
  • Lazy Breakfast - een uur uitgebreid ontbijten
  • High Tea - een uurtje gezellig theeleuten met zoete en hartige lekkernijen
  • Lunch - een uur genieten van een uitgebreide lunch
  • Diner - anderhalf tot twee uur genieten van een tweegangendiner
  • Borrel - 30-45 minuten borrelen met drankjes en snacks


Daarnaast hebben ze elke donderdag sushi avond of kun je een daghap krijgen (op donderdag is er dus geen normaal diner mogelijk). Ook hebben ze een speciale menukaart voor kinderen, zodat je ook met het hele gezin zou kunnen dineren! Er is dus echt voor ieder wat wils. Voor de prijzen per onderdeel en reserveren kijk je hier.

Smakenrad Enschede 4

Tijd om in te stappen

Er zijn verschillende opties, maar wij mochten langskomen voor een diner in het rad. Het is wel aan te raden om van te voren even te reserveren, want de reserveringen lopen hard. Als je het Volkspark in komt lopen, is het rad natuurlijk niet te missen. Aan de rand van het park zie je de gondels al schommelen en zie je allerlei mensen wachten in het aangrenzende café. Bij aankomst moet je je reservering laten scannen en geef je je voorkeur door qua menu. Je hebt per gang de keuze uit vis, vlees of vegetarisch. Als je komt dineren krijg je een voorgerecht en een hoofdgerecht. Je kunt bij de registratie ook gelijk je eerste ronde drankjes doorgeven en je kunt ook eventueel alvast een dessert bestellen. Dat hoeft niet per se, want je kunt in de gondel zelf ook je drankjes en eventuele extra's bestellen via een QR-code (heel handig!).

Nadat wij onze voorkeuren en drankjes hadden doorgegeven, konden we plaatsnemen in het aangrenzende café. Je krijgt bij de registratie jouw gondelnummer te horen en zodra je kunt instappen wordt het gondelnummer omgeroepen. Zo weet je dus precies wanneer jij het rad in mag.

Diner in het reuzenrad

Tijd om in het rad te gaan! Wij waren met vijf personen en zaten lekker knus in de gondel. Let op: vijf personen is wel echt het maximum aantal en dan zit je erg dicht op elkaar. Houd hier wel rekening mee bij het reserveren. Toen we plaatsnamen in onze gondel, werden gelijk onze voorgerechten en de doorgegeven drankjes geserveerd. Wij hadden drie verschillende voorgerechten en ik kan je vertellen dat alles even goed smaakte! De zalm was goed gerookt, de carpaccio was precies zoals je hem wilt hebben en de buffelmozzarella was heerlijk zacht. De gerechtjes zagen er echt super uit en de porties waren perfect. We kregen prachtig opgemaakte borden en het servies en de glazen maakten het helemaal af. We hadden ook nog een extra broodje bij onze voorgerechten besteld. Omdat het rad gelijk gaat draaien als je alles hebt gekregen, vergeet je in het begin helemaal dat er eten voor je neus staat. Vanuit de gondel heb je namelijk echt een uniek uitzicht over de stad. Met een beetje geluk is het helder buiten en kun je heel ver kijken als je helemaal bovenin bent, maar ook met wind en regen kun je nog genoeg zien!

Smakenrad Enschede 5

Terwijl het rad bleef draaien en we genoten van de voorgerechtjes, bestelden we ook alvast wat drinken voor bij het hoofdgerecht. Dat kon heel makkelijk met een QR-code die je in de gondel kon vinden. Toen het tijd was voor ons hoofdgerecht werd onze gondel weer beneden stil gezet, werd onze tafel leeggehaald en kregen we onze volgende gang én de net bestelde drankjes. Ook konden we nu mooi even gebruik maken van het toilet. De service is echt top, alles verloopt soepel en extra bestellen met de QR-code werkt heel gemakkelijk. We waren echt onder de indruk van hoe goed alles geregeld was en dat zelfs op de eerste dag van het rad!

Wij hadden als hoofdgerecht entrecote en kabeljauwfilet. Niemand van ons had de vegetarische optie, maar ook die zag er bij anderen heel goed uit! De borden waren eigenlijk nog mooier opgemaakt dan bij het voorgerecht en de hele gondel rook zo lekker. De entrecote was heel mals en ook de kabeljauwfilet was echt lekker. Ook hier waren de groottes van de gerechten heel goed. Je hoeft in ieder geval niet bang te zijn dat je te weinig krijgt! Tijdens ons hoofdgerecht ging de zon langzaam onder en werd het langzaam donker buiten. Hoe donkerder het werd, des te beter de lichten van het rad te zien waren. Het zag er vanuit de gondel echt spectaculair uit. Wij hadden zelf geen dessert genomen, dus wij hebben zelf maar één stop gemaakt. Als je meer bestelt, stopt het rad automatisch zodat alles geserveerd kan worden. In totaal hebben wij twee uur in het rad gezeten en voor ons was dat precies lang genoeg.

Smakenrad Enschede 6

Smakenrad Enschede

Wij hebben echt genoten tijdens de avond. Alles was zo goed geregeld, het eten was heerlijk, de service was goed en de borden zagen er mooi uit. We misten alleen wat achtergrondmuziek in de gondel en toen het eenmaal donker was, had het licht misschien iets gedempt mogen worden, zodat je nog nét iets meer meekrijgt van de verlicht. Een echt unieke ervaring. Hoe vaak eet je nou in een reuzenrad op 50 meter hoogte in je eigen stad?! Wij hadden een diner, maar als je een ander arrangement wilt, kan dat natuurlijk ook. Er is echt voor iedereen en voor elke situatie wat wils, met wie je ook in het Smakenrad zou willen. Ga je voor een arrangement overdag? Vergeet dan niet om ook een keertje in het donker langs te lopen, want het rad is echt prachtig verlicht in de avond. Alle lichten en kleuren vormen allerlei gave patronen die het hele rad verlichten.

Smakenrad Enschede 7
Smakenrad Enschede 9
Smakenrad Enschede 8
Smakenrad Enschede 10

Reserveer nu!

Wil jij zeker zijn van een plekje in het Smakenrad? Wacht dan niet te lang en reserveer nu een plekje. Het Smakenrad staat er van 13 december t/m 8 januari.

Bo Enschede blog tips
Geschreven door Social Media & Content Marketeer Bo

Bo is enkele jaren geleden vanuit het midden van het land naar Enschede verhuisd en raakt elke dag steeds weer een beetje meer verliefd op de stad. Ze laat je graag kennismaken met alle leuke winkels, fijne restaurants en andere gave plekken en vertelt je graag hoe Enschede écht is.

Deze blogs vinden anderen ook leuk

Toon alle blogs