Door Stagiair Marketing & Communicatie Lionne

Muziek evenementen in Enschede

Houd jij van muziek en wil je graag muziekevenementen bijwonen met andere liefhebbers? Zoek dan niet verder. In deze blog vind je de meest sfeervolle muzikale evenementen van Enschede in een handig overzicht. Zo hoef jij nooit meer een muzikaal feestje te missen en kun jij heerlijk meebrullen tijdens al deze evenementen.

Melodieën op de (Oude) Markt

Grolsch Summer Sounds

Als jij zin hebt in een heerlijk zomers feestje om goed de heupjes los te schudden, moet je snel verder lezen! Deze zomerse avonden in Enschede zijn namelijk altijd avonden voor in de boeken. De feesten vinden jaarlijks op donderdagen in de zomer(vakantie) plaats, af en toe is er ook een extra zaterdageditie. Met funky beats en heerlijke drankjes mag dit event niet ontbreken in jouw muzikale agenda! De invullingen van de avonden zijn elk jaar anders, zo waren er invullingen als Night of Pride (vroeger Bölke Open Air), Remember the Time en VroegZat. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates.

Introductieconcert

Dit jaarlijkse concert aan het einde van de zomervakantie is een bekend onderdeel van de introductieweek van studenten, onder andere van Hogeschool Saxion en Universiteit Twente. Aankomende studenten die vanuit het hele land komen, maken kennis met de campus, studeren, de stad en het studentenleven in Enschede. Als gezamenlijk onderdeel wordt vaak het Introductieconcert op de Oude Markt in Enschede georganiseerd. Jaarlijks worden de bekendste artiesten uitgenodigd om er een spectaculair feestje van te maken. Eerdere artiesten die de Oude Markt op hun kop hebben gezet zijn bijvoorbeeld Antoon, Froukje en Goldband! Kom langs op de Oude Markt en proef de sfeer. Meer weten over dit feestje? Check deze link.

Symphonic Broadway

Ken jij alle bekende liedjes van Broadway musicals uit je hoofd? Tijdens Symphonic Broadway wordt de binnenstad van Enschede omgetoverd tot de grootste Broadway show die je ooit hebt gezien. In 2022 heeft de eerste editie plaatsgevonden en dit was een daverend succes. Met een sterrencast en de allerbeste muzikanten van Phion is dit zeker een muzikaal evenement waar je bij moet zijn geweest. Dit evenement vindt begin juli plaats en is gratis te bezoeken. Check de allerlaatste informatie op de site.

Grolsch Summer Sounds Vroeg Zat Enschede - Uit in Enschede
Introductieconcert on the Oude Markt in Enschede - Uit in Enschede
Symphonic Broadway Oude Markt in Enschede - Uit in Enschede
Grolsch Summer Sounds, Introductieconcert, Symphonic Broadway

Geniet van lokale muziek!

Twents Gitaarfestival

Er gaat niets boven het geluid van de gitaar. Denk jij er hetzelfde over? Dan is dit festival een must in je agenda. Tijdens het Twents Gitaarfestival komen nationale en internationale artiesten naar Enschede om de sterren van de hemel te spelen. Als je liever zelf de handen uit de mouwen steekt, kun je deelnemen aan diverse workshops en masterclasses. Het leuke aan dit festival is dat het op meerdere locaties in de stad plaatsvindt, waardoor je verschillende plekken leert kennen. Heb je altijd al gedroomd van het delen van je eigen muziek? Dan is dit misschien wel je kans. Tijdens het Twents Gitaarfestival is er altijd een open podium waar iedereen zich voor kan inschrijven. Bekijk de laatste informatie op onze website.

Vijvervrijdagen

Een van de meest sfeervolle kleinere muzikale evenementen in Enschede vindt plaats op Roombeek. Op de vijvers van de Lasonderbleek en achter de Museumfabriek kun je jaarlijks weer volop genieten van diverse muzieksoorten tijdens de Vijvervrijdagen. Het podium op de vijver wordt gebruikt voor muzikale vrijdagavonden. Met de ondergaande zon, gezellig publiek en diverse bands is het altijd een feest. De Vijvervrijdagen vinden plaats op meerdere dagen eind juni en begin juli. Op alle dagen treden verschillende artiesten op. Kijk hier voor de laatste updates.

Paasfeesten Lonneker

Als Pasen weer voor de deur staat, wordt er een groot feest gevierd in Lonneker! Jaarlijks wordt er gedurende drie dagen een tent opgezet waar verschillende DJ's en Twentse artiesten optreden. Als je houdt van een biertje en muziek waarop je lekker kunt meezingen, ben je hier aan het juiste adres. Naast muziek zijn er ook shows en andere activiteiten. Hier vind je de laatste updates over dit toffe paasfeest!

Popfeesten Usselo

Eind juni wordt het weiland naast Wissink's Möl aan de Haaksbergerstraat jaarlijks omgetoverd tot een bruisend feestterrein. Dan vinden namelijk de Popfeesten in Usselo plaats! Tijdens dit zonnige weekend is er van alles te beleven in dit kleine dorpje. Naast leuke popmuziek worden er ook meerdere sportieve evenementen georganiseerd. Dit is dus een muziekfeest voor jong en oud. Het evenement is gratis te bezoeken, met uitzondering van de feestavonden en middagen met artiesten. Hier wordt een kleine bijdrage voor gevraagd. Benieuwd welke artiesten er dit jaar optreden? Volg dan deze link.

Balkon Festival

Enschede is rijk aan vele balkons, maar als je door de stad loopt, kijk je meestal niet omhoog. Tijdens het Balkonfestival, dat jaarlijks plaatsvindt begin juli, worden de balkons in Enschede écht in het zonnetje gezet. Dit evenement is leuk voor zowel bewoners als bezoekers van de stad, omdat je tijdens dit festival de stad nog beter leert kennen. Als je van muziek houdt en op zoek bent naar een unieke ervaring voor jong en oud, bekijk dan meer informatie op deze pagina.

Teichfreitage in Roombeek in Enschede - Uit in Enschede
Balkon Festival Enschede - Uit in Enschede
Vijvervrijdagen en Balkon Festival

Klinken deze evenementen jou als muziek in de oren, maar ben je benieuwd naar andere evenementen? Kijk dan snel naar onze evenementenkalender en ontdek nog veel meer geweldige festivals, concerten, markten en meer. De komende weken komen er ook nog meer handige evenementenlijstjes over allerlei evenementen in Enschede online. We zien je graag bij een van de evenementen in Enschede!

Lionne
Stagiair Marketing & Communicatie

Lionne is een jaar geleden naar het prachtige Enschede verhuisd en heeft sindsdien haar hart verloren aan de stad. Ze studeert Creative Business met als specialisatie marketing en heeft vorig jaar haar minor Advertising afgerond. Naast haar studie is ze actief in het bruisende studentenleven van Enschede. Dankzij haar stage heeft ze zich kunnen verdiepen in alle bestaande en nieuwe hotspots in de stad, en daar neemt ze jullie graag in mee!